Problema lipsei locurilor de parcare din municipiu, rezolvată anul acesta prin trei parcări supraterane sau subterane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: b365.ro
FOTO: b365.ro

Anul acesta se vor amenaja trei parcări supraterane sau subterane în zonele din municipiu care au cele mai mari probleme cu locurile de parcare. Acestea vor aduce peste 1000 de locuri de parcare noi.


Trei parcări supraterane sau subterane vor fi proiectate şi executate anul acesta în Bistriţa. Una dintre ele va fi amenajată în piaţa Mihai Eminescu, alta pe strada Bistricioarei, iar alta pe strada Petre Ispirescu. Pentru această investiţie a fost alocată suma de 1,2 milioane de lei.

Deşi nu se ştie cu exactitate câte locuri noi de parcare va aduce investiţia, asta din cauza faptului că în unele zone, cum ar fi Piaţa Mihai Eminescu, există şi magistrale care ar putea încurca planurile, se pare că numărul acestora va trece de 1000.

Asta dacă judecăm după faptul că doar parcarea de pe strada Bistricioarei va adăposti în jur de 500 de locuri destinata autoturismelor, spune primarul Ovidiu Creţu. Edilul a mai precizat că locurile de parcare vor fi cu plată, dar şi că aceste vor rezolva problema lipsei parcărilor rezidenţiale.

 Preţul plătit pentru parcările rezidenţiale va fi mai mare decât în cazul celor clasice, asta pentru că şi serviciile sunt mai multe, în cadrul parcărilor supraterane sau subterane existând protecţie împotriva intemperiilor şi supraveghere video.


Vă mai recomandăm:

Lucrările la strada Sigmirului au fost recepţionate. Bistriţa are prima parcare dedicată TIR-urilor

Plata parcării prin SMS se suspendă pentru mai bine de o lună

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite