Primarul oraşului Sîngeorz-Băi s-a ales cu dosar penal, după ce a refuzat recoltarea de probe biologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Ogâgău, primarul oraşului-staţiune Sîngeorz-Băi, s-a ales cu dosar penal, după ce a refuzat recoltarea de probe biologice. El a fost oprit la un control de rutină chiar în oraşul pe care-l păstoreşte. Deşi poliţia confirmă incidentul, edilul neagă că i s-ar fi cerut testarea cu alcooltestul şi spune că totul este o înscenare.

Noaptea trecută, în cursul orei 2:00, primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere, care efectua controale de rutină în zonă.

Edilul a refuzat să fie testat cu alcooltestul şi nu a vrut nici să audă de transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice. Poliţiştii nu au stat la discuţii şi i-au întocmit dosar penal pentru refuzul prelevării de probe biologice. Până la finalizarea anchetei, edilul a rămas şi fără permisul de conducere. 

„În cadrul unei acţiune de prevenire a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din localitatea Sîngeorz-Băi. I s-a solicitat efectuarea testării alcoolscopice, însă a refuzat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune prelevării de monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată a fost sancţionat contravenţional pentru neregulile identificate”, a declarat pentru Adevărul.ro, Crina Sîrb purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud. 

Se pare că edilul a fost şi amendat pentru lipsa centurii şi alte nereguli pe care le-au identificat poliţiştii.  Contactat telefonic, Traian Ogâgău a recunoscut că a fost oprit sâmbătă noaptea în trafic, însă susţine că nu i s-a cerut testarea cu alcooltestul, totul fiind în realitate o înscenare. 

„Când vrei să faci un lucru bun în ţara asta, toţi se pun împotriva mea. Să facă dreptate procurorul. Am martori că nu am consumat alcool. Am şofer care m-a sunat aseară şi m-a întrebat dacă am nevoie de el şi i-am spus nu. Nu pot să beau, că am treabă multă la primărie şi am şi tratament. Poliţia a oprit pe toată lumea. Poate m-a oprit să mă salute. Şi eu eram în control, verificam becurile să vedem cum luminează. Totul pleacă de la faptul că am vrut să montez în Sîngeorz-Băi 100 de camere de luat vederi, pentru că sunt foarte multe nereguli”, a declarat Traian Ogâgău. 

Acesta mai spune că s-a deplasat în cursul zilei de duminică la poliţie şi a aflat că i s-a făcut dosar penal pentru sustragere de la probele biologice. 

Traian Ogâgău, unul dintre cei mai excentrici primari din Ardeal

Traian Ogâgău, fost om de afaceri, conduce oraşul-staţiune Sîngeorz-Băi de anul acesta. Deşi are doar câteva luni la cârma acestui oraş, Traian Ogâgău deja şi-a câştigat renumele de cel mai excentric primar din Bistriţa-Năsăud. 

Odată instalat la primărie, acesta a cumpărat cu 15.000 de euro un birou lucrat manual aparţinând Elenei Ceauşescu. De asemenea, acesta a venit cu câteva idei considerate bizare. Edilul obligă posesorii de cai să le monteze un soi de „scutece” pentru a se asigura că animalele nu murdăresc carosabilul. 

Traian Ogâgău deţine două restaurante în Bistriţa şi unul de lux în Cluj-Napoca. De asemenea, acesta a pus şi bazele unui radio regional dedicat folclorului, Radio Someş. 

Vă mai recomandăm:

Primarul proaspăt ales care şi-a decorat biroul cu mobila Ceauşeştilor. „Aşa s-a întâmplat, să am norocul să dau de ele“

Culmea curăţeniei: un primar vrea „scutece“ pentru cai şi i-a scos pe localnici pe străzi la făcut curat

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite