Lenjeriile de pat şi împletiturile din nuiele made in Bistriţa-Năsăud au ajuns în casele nemţilor şi ale italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Materialele textile precum lenjeriile de pat, dar şi produsele din lemn şi împletiturile din nuiele fabricate în Bistriţa-Năsăud ajung tocmai în casele nemţilor sau ale italienilor. Tot acolo ajung şi animalele crescute în gospodăriile bistriţenilor, precum şi materialele plastice şi din cauciuc.

În primul semestru al anului 2014, producătorii din Bistriţa-Năsăud au înregistrat exporturi în valoare de 321 de milioane de euro, cu 4,3% mai mult decât în 2013. Cele mai multe din produsele realizate în Bistriţa-Năsăud ajung în Germania (36,6%), în Italia (22,4%) , Ungaria (8,5%) şi Franţa (5,3%).

Din totalul exporturilor, 48,9% reprezintă maşini, aparate şi echipamente electrice, 21,3% materii textile, 8,3% reprezintă piese şi subansamble aferente mijloacelor de transport, iar 6,9% mase plastice, cauciuc şi articole derivate din acesta .

Cei mai mulţi bani aduc de la străini în judeţ maşinile, aparatele şi echipamentele, aproximativ 30 de milioane de euro. Sume semnificative aduc în judeţ şi materialele textile – şi 11 milioane de euro pe lună, dar şi animalele vii şi produsele animaliere – 2,4 milioane de euro şi produsele din lemn şi împletiturile din nuiele – 2,5 milioane de euro lunar.



Vă mai recomandăm:
 
Maşinile, aparatele, echipamentele electrice şi textilele, în topul exporturilor

Producătorul bistriţean Rombat a propulsat Metair pe locul al treilea pe piaţa de baterii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite