FOTO: Prinşi la furat de fier vechi în mina Valea Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii voiau să sustragă nu mai puţin de patru vagoane din mina Văii Vinului FOTO: IJJ B-N
Bărbaţii voiau să sustragă nu mai puţin de patru vagoane din mina Văii Vinului FOTO: IJJ B-N

Jandarmii montani din Rodna au identificat 9 persoane suspecte că intenţionau să fure 40 de ţevi şi 4 vagoane de mină de la Valea Vinului. Zona este periculoasă, existând riscul ca pereţii minei să se prăbuşească peste cei care intră, dar şi să afecteze ecosistemul cu reziduurile miniere.


Bărbaţii au fost identificaţi în noaptea dintre 12 şi 13 februarie de către jandarmii montani, care la rândul lor aveau indicii că în mina dezafectată în care nu se mai lucrează de ani buni au apărut urme de activitate.

Jandarmii au constatat că 40 de ţevi şi 5 vagoane de mină erau pregătite de 9 bărbaţi pentru a fi sustrase şi valorificate la centrele de fier vechi.

„Pericolul la care sunt expuşi cei care riscă să intre în galerie este mare atât pentru că pereţii acesteia se pot prăbuşi, dar şi pentru că se poate produce o poluare care să-i afecteze ecosistemul din zonă, având în vedere reziduurile miniere care se varsă în pârâul ce trece prin apropiere,” avertizează jandarmii montani.

În urmă cu un an, jandarmii din Năsăud, alături de cei din Rodna au mai găsit 80 bucăţi de şine de diferite dimensiuni pregătite să fie încărcate într-o sanie şi o căruţă şi duse la centrele de fier vechi. Demontarea şinelor a produs schimbarea culorii apei pârâului ce ieşea din galerie, fiind necesară monitorizarea celor de la Apele Române, pentru prevenirea poluării din zonă.
 
 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite