FOTO Pagube de 150.000 de lei în urma incendiului de la Sângeorz-Băi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost anunţat la ora 02:00
Incendiul a fost anunţat la ora 02:00

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean, pagubele produse de incendiul care a mistuit acoperişul unui bloc din Sângeorz-Băi ajung la 150.000 de lei. Singurul apartament care a ars complet este cel de la mansardă, de unde s-a şi aruncat locatara în vârstă de 63 de ani pentru a se salva.

Incendiul a fost anunţat la ora 2:00, la faţa locului deplasându-se 45 de pompieri civili şi militari din Sângeorz-Băi, Maieru, Rodna, Şanţ şi Feldru. Flăcările au fost stinse două ore mai târziu. 60 de persoane care locuiau în blocul cuprins de flăcări au fost evacuate.

În timpul incendiului, o femeie de 63 de ani care locuia la un apartament amenajat la mansarda blocului, s-a aruncat pe geam pentru a se salva de flăcări. Aceasta a suferit mai multe leziuni, fiind găsită de către medici în stop cardio-respirator. Femeia a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Orăşenesc Năsăud, unde s-a stins la 03:36.

Mai multe persoane au suferit atacuri de panică şi li s-a acordat asistenţă medicală la locul intervenţiei, neimpunându-se transportul acestora la spital.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, pagubele materiale ajung la 150.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa Marius Rus susţine că singurul apartament complet distrus de flăcări este cel în care locuia femeia care s-a aruncat pe geam. Au mai fost, de asemenea, afectate parţial şi alte 6 apartamente  de apa folosită de pompieri pentru stingerea incendiului.

„Intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza faptul că incendiul se manifesta la o înălţime de peste 20 m, iar în apropierea focarelor erau depozitate cantităţi mari de materiale combustibile. S-a intervenit atât pe casele scărilor cât şi de la nivelul solului, cu ajutorul tunurilor din dotarea autospecialelor de intervenţie”, precizează Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa.

Din primele informaţii se pare că incendiul a pornit tocmai de la apartamentul în care locuia femeia care şi-a pierdut viaţa. Cauza pare să fie o sobă defectă şi un coş de fum necurăţat. Toate locuinţele din bloc erau încălzite cu sobe cu lemne.

Vă mai recomandăm:

O femeie a murit intoxicată cu fum în propria locuinţă

Doi copii au murit carbonizaţi după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite