Foştii deţinuţi, sprijiniţi de Rombat să se integreze în societate cu sere şi crescătorii bio de iepuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul a fost început de Rombat şi Centrul ONISIM în această toamnă
Programul a fost început de Rombat şi Centrul ONISIM în această toamnă

Compania bistriţeană Rombat, alături de Centrul ONISIM, sprijină reintegrarea foştilor deţinuţi pe piaţa forţei de muncă prin asigurarea unei calificări în domeniul agricol şi al construcţiilor.

Rombat alături de Centrul ONISIM vin în sprijinul foştilor deţinuţi, asta în condiţiile în care între 60 şi 80% dintre foştii deţinuţi sunt recidivişti. Compania şi ONG-ul ajută deţinuţii oferind o calificare în domeniul agricol şi respectiv în cel al construcţiilor.

„Producătorul bistriţean de baterii ROMBAT pune la dispoziţie un teren de 3 hectare pentru un program ce vizează reintegrarea foştilor deţinuţi în societate. Aceştia vor obţine calificare de muncă în domeniul agricol, administrând şi îngrijind terenul, dar şi în cel al construcţiilor, după ce vor ridica sere ecologice”, precizează Rombat într-un comunicat de presă.

Pentru început vor fi create 7 locuri de muncă pentru foşti deţinuţi. Foştii deţinuţi au început programul încă din luna septembrie a acestui an, terenul în cauză fiind curăţat de vegetaţie. Tot în această toamnă vor fi amenajate şi populate ţarcuri pentru iepuri crescuţi în condiţii bio.

Mai puteţi citi:

Singurul deţinut din Penitenciarul Bistriţa condamnat pe viaţă rămâne după gratii. O crimă comisă în Austria i-a răpit jumătate din viaţă

FOTO Bucăţele din viaţa de deţinut transpuse pe scenă. Reabilitare prin teatru, la Penitenciarul Bistriţa



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite