Detalii noi despre tragedia de la Sîngeorz-Băi: bărbatul împuşcat mortal de poliţist ar fi încercat să îl strângă de gât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Petraşc a lovit un agent cu o bâtă în cap, iar pe celălalt ar fi încercat să îl strângă de gât FOTO: Facebook Ionuţ Petraşc
Ionuţ Petraşc a lovit un agent cu o bâtă în cap, iar pe celălalt ar fi încercat să îl strângă de gât FOTO: Facebook Ionuţ Petraşc

Locuitorii din oraşul-staţiune Sîngeorz-Băi sunt în stare de şoc, după ce vineri seara un tânăr de 22 de ani a fost împuşcat de către un poliţist. Se pare că tânărul împuşcat ar fi încercat să-l strângă de gât pe poliţistul care a tras. De asemenea, mama tânărului care a murit s-a băgat în faţa gloanţelor, încercând să-şi apere fiul cu preţul vieţii.

Ionuţ Petraşc, un tânăr de 22 de ani din localitatea bistriţeană Sângeorz-Băi, a cauzat un scandal monstru, la capătul căruia şi-a pierdut viaţa. Martorii incidentului spun că Petraşc, care s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului şi al unor droguri, s-ar fi deplasat, în seara zilei de vineri, 8 decembrie, în curtea vecinului, căruia i-a spart geamul unui atelier. 

Alertat de zgomot, vecinul a ieşit în curtea casei. A fost lovit de tânărul recalcitrant cu o rangă în zona picioarelor.

Soţia bărbatului atacat a sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, format din doi agenţi. Poliţiştii s-au deplasat apoi către casa agresorului, în încercarea de a-l transporta la secţia de poliţie locală. 

Ionuţ Petraşc i-a atacat pe oamenii legii cu o bâtă şi l-a lovit pe unul dintre poliţişti cu o bâtă în zona capului. Pe celălalt poliţist ar fi încercat să-l strângă de gât. 

Omul legii a scos arma din dotare şi l-a somat pe tânăr, trăgând două focuri de avertisment, după care a tras înspre tânărul recalcitrant. Martorii la incident n-au putut spune cu precizie câte focuri de armă au fost trase, ancheta aflată în curs de desfăşurare urmând a stabili acest aspect.

Unul dintre gloanţe l-a nimerit pe tânăr în zona abdominală, altul în coapsă, iar altul ar fi rănit-o pe mama agresorului, care s-ar fi băgat în faţa fiului ei, încercând să-l salveze.

„A împuşcat-o în mână. A sărit să-şi apere copilul. O mamă îşi apără copilul, indiferent că e bun sau rău”, a spus pentru ziarişti una dintre vecinele familiei Petraşc. 

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje medicale, care au preluat patru persoane: tânărul împuşcat şi pe mama acestuia, poliţistul lovit în cap cu bâta şi vecinul agresat.

Surse medicale spun că tânărul care a stârnit scandalul a fost extrem de recalcitrant şi agitat inclusiv în ambulanţă, medicii reuşind cu greu să-i acorde primul ajutor. 

Starea tânărului de 22 de ani s-a agravat spre drum spre spital, acesta intrând în stop cardio-respirator. Ajuns la spital, Ionuţ Petraşc a fost transportat direct în sala de operaţii, însă a murit în cursul intervenţiei medicale.

Mama tânărului a fost tratată pentru o plagă împuşcată la antebraţ. Vecinul agresat are un picior rupt şi a rămas internat în spital. Poliţistul lovit cu bâta în cap, în vârstă de 25 de ani, a fost transferat la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Medicii spun că are un traumatism cranio-facial, cu fractură de sinus maxilar şi fracturi orbitale, precum şi o fractură toracică. 

Tânărul era de nestăpânit la băutură

Agresorul ar fi fost extrem de violent, mai ales pe fondul consumului de alcool. „Era scandalagiu, dar nu tot timpul. Avea el problemele lui cu băutura, dar nu avea ceva cu poliţia, în mod special”, spune unul dintre prietenii tânărului împuşcat. 

Vecinii de pe stradă spun că acesta era un „client” al poliţiştilor, fiind cercetat în trecut pentru ultraj. Poliţia a intervenit de mai multe ori pentru a-l potoli. 

Ionuţ Petraşc avea 22 de ani şi locuia împreună cu părinţii într-o casă situată pe o stradă de lângă râul Someş. Tânărul lucra cu ziua prin localitate. În trecut, ar fi fost plecat la muncă în Marea Britanie. 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite