Cu turismul în groapă, Sângeorz Băi găzduieşte Conferinţa Naţională „Turism şi Sănătate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea Sângeorz Băi FOTO: radiosomes.ro
Staţiunea Sângeorz Băi FOTO: radiosomes.ro

Turismul de sănătate din România va fi dezbătut week-end-ul acesta în Sângeorz-Băi. Potrivit organizatorilor, principalul obiectiv al conferinţei este identificarea celor mai oportune soluţii de valorificate a teritoriului din zonă, prin integrarea resurselor balneoclimaterice într-un program de evidenţiere a potenţialului local.


Evenimentul este organizat de către Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Primăria Sângeorz-Băi şi se va desfăşura în perioada 30 august – 1 septembrie. La conferinţă sunt aşteptaţi specialiştii din domeniul turismului de sănătate, dar şi autorităţile locale, taxa de participare, care include şi un prânz, fiind de 500 de lei.

Va fi dezbătut stadiul programului rezultat din Memorandumul aprobat de Guven privind „Dezvoltarea şi promovarea turismului de sănătate în România”. De asemenea, conferinţa are drept obiectiv principal identificarea celor mai bune soluţii de promovare a diferitelor zone prin integrarea resurselor balneoclimaterice într-un program de valorificare a potenţialului local.

În urma evenimentului va fi creată şi o platformă de comunicare şi schimb de experienţă între specialişti şi autorităţile publice centrale şi locale. La conferinţă va participa şi consilierul la cancelaria primului-ministru Vasile Cepoi.

Sângeorz Băi este una dintre puţinele staţiuni balneoclimaterice din România cu o tradiţie de zeci de ani care încă funcţionează şi încearcă să supravieţuiască timpului. Lipsa unor pachete diversificate şi competitive, precum şi a revitalizării zonei a dus la pierderea unui număr important de turişti în ultimii zeci de ani.Vă mai recomandăm:

Cum s-a transformat Sângeorz Băi, dintr-un loc popular şi căutat, în staţiunea pensionarilor

Cum „au dispărut” din Bistriţa-Năsăud apele minerale, cândva exportate în Sua, Franţa sau Italia

 

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri