Bistriţenii s-au înghesuit la bursa locurilor de muncă a Camerei de Comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bistriţeni iau cu asalt sediul fostului restaurant Venezia, acolo unde Camera de Comerţ şi Industrie(CCI) organizează la această oră, în premieră,  o bursă a locurilor de muncă.

Organizatorii bursei care au deschis oficial la ora 10,00 s-au confruntat cu atât de mulţi solicitanţi, încât au apelat la jandarmi pentru a restricţiona accesul în incinta. Solicitanţii au intrat pe serii, astfel încât să nu se producă busculade. Ofertanţi la bursa de astăzi a CCI sunt 24 de societăţi din judeţ iar oferta numără 255 de posturi, dintre care doar 22 sunt pentru persoane cu studii superioare.

Mai bine menajeră în Spania decât angajat în România

Majoritatea posturilor sunt în construcţii, dar şi în industria textilă şi de mase plastice. Se mai caută încă şoferi, dispeceri şi instructori auto, dar şi curieri şi agenţi de transport extern pentru Spania. Oferte există şi în vânzări  de la consilieri până la directori. Cele mai multe job-uri sunt oferite de Elcom cablaje care caută 55 de angajaţi, urmat de Stewo Plast Năsăud care pune la bătaie 40 de posturi, dintre care 30 sunt pentru femei, majoritatea muncitoare necalifiate. Doi mari angajatori, RAAL şi Polimed caută şi ei 12, respectiv 16 posturi. În oferta de astăzi se mai numără şi job-uri de asistent manager, manager de marketing şi supraveghetor de jocuri de casino. Bursa este deschisă până la ora 12,30.

La concurenţă cu AJOFM

AJOFM va organiza şi el în 15 aprilie bursa sa generală tradiţională. Prezent la deschiderea bursei CCI, ministrul muncii Ioan Botiş a declarat că va cere agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă să organizeze lunar asemenea burse, pentru a răspunde cererii mari de solicitări de locuri de muncă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite