Biblioteca Judeţeană va fi numită după George Coşbuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: anidescoala.ro
FOTO: anidescoala.ro

Mutată în casă nouă, conducerea Bibliotecii Judeţene a început să reflecteze asupra unui nume pentru instituţie. Se pare că Biblioteca Judeţeană va fi numită după George Coşbuc, decizia finală aparţinând consilierilor judeţeni care vor vota acest lucru săptămâna viitoare.


Numele său a fost împrumutat de un muzeu, iar de luna aceasta după George Coşbuc este numită şi Biblioteca Judeţeană. Se pare că ideea i-a venit noului director Ioan Pintea, iar Consiliul Judeţean a şi pus proiectul pe ordinea de zi pentru a fi votat săptămâna viitoare în şedinţă.
Biblioteca Judeţeană şi-a redeschis porţile de curând, după ce a fost închisă câteva luni, timp în care şi-a mutat sediul într-o clădire renovată de Consiliul Judeţean. Deşi încă nu a fost „inaugurat” sediul deja funcţionează şi va aduce odată cu inaugurarea oficială şi un nou nume.

„George Coşbuc este un nume emblematic pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind semnificativ pentru cultura locală, naţională şi internaţională. Acesta a fost preocupat permanent de carte, de biblioteci, de educaţia şi cultura maselor, a elaborat manuale şi studii aprofundate privind cartea şi circulaţia ei. Totodată, menţionăm că pentru o mai bună ilustrare a numelui Bibliotecii vom amplasa în faţa instituţiei bustul poetului, aflat temporar în curtea Sinagogii Bistriţa,” motivează reprezentanţii instituţiei alegerea numelui.

Aceasta nu este singura idee a fostului preot Ioan Pintea şi actual director, care, potrivit Observator BN ar pregăti inclusiv o caravană, o maşină plină cu cărţi care să se plimbe prin oraş şi să-i invite pe bistriţeni la lectură.

 

Vă recomandăm:

FOTO Şapte dintre cele mai frumoase biblioteci ale lumii

Emil Cioran, filosoful care a renunţat să mai scrie în limba română după ce s-a stabilit la Paris

 

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite