Aproape 250 de persoane din două comune şi-au declarat altă etnie pentru a pune mâna pe o indemnizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii, Ioan Fechete, aproape 250 de persoane din două comune şi-au declarat altă etnie şi au susţinut că au fost persecutate etnic, pentru a putea pune mâna pe o indemnizaţie de 400-500 de lei. Cele 250 de persoane au fost acţionate în judecată de către instituţie.

Situaţia a fost făcută cunoscută marţi de Ioan Fechete, directorul Casei Judeţene de Pensii, care e în proces de doi ani cu cetăţenii în cauză. Potrivit lui Ioan Fechete 200 de persoane sunt din comuna Chiochiş, la care se mai adaugă 40 din comuna Miceşti.

Practic, cele aproape 250 de persoane şi-au făcut acte false, declarând că au altă etnie şi că au fost persecutaţi etnic în perioada 1940-1944, când Transilvania a fost sub ocupaţie maghiară.

Cei care demonstrează că au fost persecutaţi etnic în timpul ocupaţiei maghiare, beneficiază, în funcţie de anul în care s-a întâmplat asta, de o indemnizaţie, care poate să ajungă la maxim 500 de lei lunar.

Pentru a nu rămâne cu paguba, Casa Judeţeană de Pensii a cerut în instanţă ca urmaşii celor care au decedat şi au beneficiat pe nedrept de această indemnizaţie, să preia despăgubirea.



Vă mai recomandăm:

12 persoane, cercetate pentru că au obţinut frauduros credite bancare

Cum profită hoţii de naivitatea bătrânilor din Bistriţa



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite