Alegeri locale 2016. Cine este Ovidiu Creţu, primarul Bistriţei ajuns la al treilea mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ovidiu Creţu a fost reales pentru al treilea mandat FOTO: Bianca Sara
Primarul Ovidiu Creţu a fost reales pentru al treilea mandat FOTO: Bianca Sara

Bistriţenii l-au mandatat pe Ovidiu Creţu pentru a treia oară să conducă oraşul reşedinţă de judeţ. Acesta a fost votat de aproape 13.000 de bistriţeni, având cu 8000 mai multe voturi decât următorul contracandidat al său, liberalul Stelian Dolha.

În urma alegerilor de duminică, social-democratul Ovidiu Creţu a fost ales primar pentru a treia oară. Acesta a fost votat de aproape 13.000 de bistriţeni, din totalul de 27.134 de alegători care s-au prezentat la urne şi le-a fost validat votul. Procentul obţinut de Ovidiu Creţu este de 47,2%.

Ovidiu Creţu a obţinut cu 8000 mai multe voturi decât următorul de pe listă, liberalul Stelian Dolha, care a fost votat de doar 4893 de persoane. Pe locul trei s-a clasat candidatul ALDE şi fostul primar Vasile Moldovan cu 2861 de voturi. 

„Oamenii ne-au gratulat cu votul lor, nu pentru ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce ne-am angajat că vom face în continuare. Campania electorală a fost construită în relaţie directă cu alegătorul şi nu în conflict cu ceilalţi, care, unii dintre ei s-au axat pe acest lucru. Avem lucruri concrete la care trebuie să răspundem concret, muncă foarte multă, dar de asta nu ne temem”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ovidiu Creţu.

Social-democratul conduce Primăria Bistriţa din anul 2008, după ce ani buni aceasta a fost condusă de pe atunci democrat-liberalul Vasile Moldovan. 

Ovidiu Creţu este inginer de meserie, are 63 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Acesta a intrat în administraţie imediat după `90, fiind consilier judeţean în perioada 1992-1995, prefect în perioada 1995-1996, viceprimar al municipiului Bistriţa în perioada 2000-2004 şi senator din 2004 până în 2008, când este ales primar. Edilul este membru al PSD din anul 2001.

Singurele probleme cu legea avute de Ovidiu Creţu a fost un proces cu ANI. Instituţia l-a acuzat de incompatibilitate, din cauza unei semnături date pentru Parcul Indistrial de lângă Bistriţa. În anul 2015, Ovidiu Creţu a câştigat definitiv procesul cu ANI. 

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2016 Bistriţa. Ovidiu Creţu a câştigat detaşat Primăria Bistriţa

Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru CJ Bistriţa-Năsăud: PSD are majoritatea în Consiliul Judeţean

Alegeri locale 2016. PSD-ul a cucerit 39 de primării din judeţ, iar PNL nici jumătate: lista completă a edililor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite