Accident cu 10 persoane implicate, pe DN17. Un microbuz care venea din Republica Moldova a intrat într-o autoutilitară cu legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În accident au fost implicate 10 persoane. Un microbuz s-a ciocnit de o autoutilitară cu legume
În accident au fost implicate 10 persoane. Un microbuz s-a ciocnit de o autoutilitară cu legume

Joi dimineaţa, un microbuz cu 8 persoane s-a ciocnit cu o autoutilitară plină cu legume. Accidentul s-a produs pe DN17, ISU Bistriţa instituind cod roşu de intervenţie, din cauza numărului mare de persoane implicate. În ciuda impactului puternic, doar trei persoane au ajuns la spital.

Un grav accident de circulaţie a avut loc joi dimineaţa, în jurul orei 04:00, în localitatea Şintereag, pe DN17, drumul naţional care leagă Transilvania de Moldova. Şoferul unui microbuz care transporta 7 persoane şi circula pe direcţia Bistriţa-Cluj-Napoca a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin o autoutilitară în care se aflau două persoane. 

Accidentul s-a produs într-o curbă, ceaţa densă din zonă limitând serios vizibilitatea. Au fost implicate un microbuz cu 8 persoane şi o autoutilitară ce transporta legume într-o piaţă de municipiu, în care se afla şoferul şi fiul său.

Din cauza numărului mare de victime, ISU Bistriţa a instituit cod roşu de intervenţie, la faţa locului ajungând două descarcerări, patru echipaje SMURD, dintre care unul de terapie intensivă mobilă şi trei echipaje de prima ajutor şi două ambulanţe din cadrul SAJ.

„Salvatorii au găsit 10 victime, dintre care două încarcerate, conducătorii auto din cele două microbuze. Aceştia din urmă au fost extraşi din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute. Erau conştienţi şi cooperanţi. Au fost predaţi echipajelor medicale pentru evaluare. Toate cele 10 victimele au fost evaluate din punct de vedere medical, trei au ajuns la spital, două la Bistriţa şi una la Beclean, iar restul de 7, după ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa.

Şoferul autoutilitarei cu legume, precum şi doi pasageri din microbuzul de persoane au ajuns la spital. Deşi impactul a fost destul de mare, cele două microbuze fiind aruncate la zeci de metri distanţă unul de celălalt, victimele nu au fost rănite grav. Mai mult, şoferul microbuzului deşi a rămas încarcerat a scăpat fără răni, refuzând transportul la spital. 

Microbuzul din Republica Moldova a pornit miercuri la ora 16:00 din Chişinău şi se îndrepta spre Franţa. Pasagerii susţin că mergeau în vacanţă la Paris. 5 din cele 8 persoane din microbuz şi-au continuat călătoria cu un alt autocar.

Vă mai recomandăm:

Accident cu doi morţi pe DN17. Doi tineri şi-au pierdut viaţa după ce au lovit în mod inexplicabil un cap de pod

   

Un tânăr din Bistriţa-Năsăud şi-a băgat prietenele adolescente în spital după ce le-a arătat cum se face o depăşire de coloană

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite