A murit Constantin Rusu, cel mai bătrân primar din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri după-masă s-a stins Constantin Rusu, cel mai bătrân primar din Transilvania, care conducea comuna Ciceu-Giurgeşti de 10 ani. Se pare că acesta avea probleme cardiace de mai mulţi ani.

Unul dintre cei mai în vârstă primari din ţară şi cel mai bătrân din Transilvania s-a stins miercuri. Potrivit apropiaţilor, acesta avea de mai mulţi ani probleme cardiace, care, se pare, i-au fost fatale.

Constantin Rusu urma să împlinească 80 de ani în acest an şi conducea comuna Ciceu-Giurgeşti de 10 ani. A ajuns la primăria după pensionare, acesta fiind profesor la mai multe şcoli din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Primarul care a candidat pentru fotoliul de primar din partea PSD a scris mai multe lucrări ştiinţifice, printre care „Oameni şi locuri din preajma Ciceului”, „Toponomia satului Ciceu-Giurgeşti” sau „Cabinetul de limba şi literatura română, mijloc important de eficientizare a învăţării”, scrie mesagerul.ro.

„Discret, departe de noi toţi, profesorul Rusu Constantin, primarul din Giurgeşti a murit în această după-masă, după o suferinţă grea. Personal, regret enorm dispariţia sa, a fost omul care întotdeauna m-a susţinut şi pe care l-am apreciat mereu pentru stăruinţa cu care, chiar la vârstă înaintată, se zbătea pentru comunitatea lui”, scrie pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD Daniel Suciu.



Vă mai recomandăm:

Mortul ” nimănui” zace în frigiderul de la morga Spitalului Judeţean de aproape două săptămâni

Primarul comunei Cernăteşti, care a accidentat mortal o adolescentă, condamnat la închisoare cu executare

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite