Zeci de ucraineni vin pe jos în România, de teama războiului. Imagini de la vama din Sighetu Marmaţiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de ucraineni vin pe jos în România FOTO: captură video Digi24
Zeci de ucraineni vin pe jos în România FOTO: captură video Digi24

Zeci de cetăţeni din Ucraina au ajuns, joi dimineaţă, pe jos, la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Refugiaţii vor să intre în România de teama războiului pe care Rusia l-a declanşat în această noapte. În zilele următoare ar putea ajunge în România mii de cetăţeni ucrainieni.

Potrivit Digi24.ro, oamenii ajunşi în aceste momente în punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei sunt în special turişti veniţi din toată Europa, pe care bombardamentele i-au găsit în Ucraina, la Bukovel. 

„Oamenii au spus că au auzit din hotelurile în care erau cazaţi tot ce se întâmplă. Acum vin pe jos în România, au ales să fugă din calea războiului. Zborurilor lor, oricum, au fost anulate. Familii întregi de ucraineni au venit cu maşinile. Au rude la Sighetu Marmaţiei şi spun că au venit pe termen nelimitat, pentru că în ţara lor este panică generală şi, între altele, nu se mai poate plăti cu cardul”, informează corespondentul DIgi 24 de la faţa locului.

La Sighetu Marmaţiei sunt pregătite acum taberele de refugiaţi. Se aşteaptă ca din moment în moment din Ucraina să sosească valuri de persoane.

Armata rusă a anunţat joi că separatişti proruşi din estul Ucrainei, pe care-i susţine, au înregistrat cuceriri teritoriale împotriva armatei ucrainene, după ce a invadat joi dimineaţă Ucraina, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al armatei ruse, generalul Igor Konaşenkov, a anunţat la televiziune că rebelii proruşi au avansat - cu trei kilometri - în regunea Doneţk şi - cu un kilometru - în regiunea Lugansk.

Rusia vizează ţinte militare, iar ”civililor nu are de ce să le fe frică”, declară Konaşenkov.

Separatiştii ucraineni proruşi ”luptă împotriva inamicului” în estul Ucrainei, dă el asigurări.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite