Vizibilitate redusă din cauza ceţii, în Pasul Prislop şi pe Dealul Pietriş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile meteo nefavorabile au făcut ca vizibilitatea să fie redusă în mai multe zone din judeţ. În Pasul Prislop şi Dealul Pitriş, vizibilitata este sub 100 de metri. Ninge în Pasul Prislop, iar în zonele Dealul Măgoaja. Dealul Pietriş şi Dealul Ştefăniţei, plouă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenţi, dacă trebuie să circule prin zonele muntoase, precum Pasul Prislop şi Dealul Pietriş, unde vizibilitatea este foarte redusă. De asemenea, se semnalează ninsoare în Pasul Prislop şi ploi în Dealul Ştefăniţei, Dealul Pietriş şi Dealul Măgoaja.

Reţeaua de drumuri naţionale este practicabilă, partea carosabilă fiind curată, dar umedă. Se găseşte depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 180. Stratul de zăpadă măsoară 41 cm la Vf. Iezer, 10 cm la Cavnic, 6 cm la Băiuţ şi 1 cm la Luhei.

Pe sectoarele de drumuri naţionale au intervenit 14 utilaje şi s-au împrăştiat 37,5   tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului în zona înaltă de munte. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţ în condiţii de iarnă. Nu sunt semnalate, la această oră, probleme în trafic. Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede, în continuare o vreme mai caldă faţă de normalul perioadei.  Cerul va fi mai mult noros. Local în prima parte a zilei şi pe arii extinse in cursul nopţii vor cădea precipitaţii slabe mixte. La munte va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat cu unele intensificări pe crestele montane viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 şi 6 grade Celsius, iar cele minime între -1 şi 2 grade Celsius. Conducătorii de autovehicule pot solicita informaţii despre starea de practicabilitate a reţele de drumuri rutiere sau anunţa dacă întâmpină probleme în trafic la Secţia de Drumuri Naţionale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drmuri şi Poduri S.A. Maramureş, telefon 0262 213144.

Mai puteţi citi:

Cătunul din Maramureş cu 15 case şi două biserici. „Cei care merg la biserica ortodoxă merg şi la cea greco-catolică. Nu-i nicio mare diferenţă“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite