VIDEO Tânăr filmat urinând pe statuia lui Gheorghe Şincai din Baia Mare. „Asistaţi la un moment memorabil!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani au fost amendaţi de către poliţişti, după ce au fost filmaţi vandalizând statuia lui Gheorghe Şincai din Baia Mare. În timp ce unul urina pe soclu, al doilea s-a urcat pe bustul marelui scriitor român, iar cel de-al treilea a filmat întreaga scenă.

Incidentul s-a petrecut marţi seara, 25 noiembrie, când în faţa Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, cei trei tineri au ţinut să ofere o lecţie de teribilism. Unul dintre ei a filmat întreaga scenă şi a postat-o pe reţele de socializare. 

Pe imagini se poate vedea cum un tânăr, pe care cel care filmează îl numeşte Remus, urinează pe statuia lui Gheorghe Şincai, bust amplasat în faţa unităţii de învăţământ. Mai mult, un alt tânăr este cotoţat pe statuie, iar cel de-al treilea, care a şi filmat îi încurajează din spatele camerei de filmat a telefonului mobil.

„Asistaţi la un moment memorabil. Gheorghe Şincai, în **** mea, bietu’! O învăţat, cât o învăţat ăsta? Să se p**e Remus pe el, atâta o învăţat.”, spune cel care a filmat întreaga scenă.

Tinerii, amendaţi de oamenii legii

Miercuri dimineaţă, 26 noiembrie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia municipiului Baia Mare i-au identificat pe cei trei tineri.

Imaginile cu tinerii, oferind o lecţie de teribilism

„Cei trei tineri au comis fapte prevăzute de Legea Nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2750 lei”, a arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Tânărul care a urinat pe statuie a primit cea mai mare amendă de la poliţişti. Este vorba despre suma de 1.250 de lei, iar cel care era cocoţat pe bust 1.000 de lei. Şi cel din urmă, care a filmat întreaga scenă, a fost amendat cu 500 de lei. 

Citeşte şi

Elevii dintr-un sat maramureşean, lăsaţi fără transport şcolar după alegerile prezidenţiale. Părinţii acuză că primarul îi pedepseşte pentru opţiunile electorale

Doi fraţi, implicaţi în accidente de circulaţie similare, la 7 ani distanţă. Unul dintre ei a murit în condiţii groaznice

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite