VIDEO Drama fetiţei de 5 ani a pădurarului ucis în Maramureş: „Plânge întruna. Recent i-au apărut fire cărunte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica mai mare a lui Liviu Pop, pădurarul omorât în Codrul Maramureşului, a încărunţit de dorul tatălui ei care nu se va mai întoarce niciodată. În vârstă de 5 ani, fetiţa a aflat adevărul despre moartea tatălui de la colegii de grădiniţă.

În 16 octombrie 2019, după ce a primit un telefon prin care era anunţat că hoţii de lemne se află în perimetrul pe care îl păzeşte, Liviu Pop s-a grăbit spre pădure. De atunci, nu s-a mai întors în viaţă acasă. Familia trăieşte clipe greu de imaginat, cu multe întrebări la care nu a primit răspunsuri nici astăzi. Ancheta a fost mutată la Bucureşti, după ce comunitatea Declic a cerut acest lucru din cauza imparţialităţii procurorilor de la Maramureş. Chiar şi aşa, nimeni nu spune nimic despre cei cu care Liviu Pop s-a întâlnit pentru ultima oară în pădure. Nimeni nu a fost pus sub acuzare, dar trupul pădurarului, ciuruit de alice, s-a întors acasă doar într-un sicriu.

Într-un interviu acordat de Anamaria Pop, nevasta pădurarului, postului România TV, femeia vorbeşte despre clipele groaznice pe care trebuie să le înfrunte familia, ea împreună cu cele trei fetiţe minore. Cel mai greu este pentru fetiţa mai mare. Anamaria a încercat să o protejeze, spunându-i că tatăl ei a fost implicat într-un accident, dar a aflat adevărul de la colegii de grădiniţă.

„Cele mici, gemenele, nu ştiu, iar cea mare este foarte afectată. Face consiliere psihologică. Iniţial, eu nu i-am spus decât că a fost un accident în care tati şi-a pierdut viaţa şi mai multe detalii nu. Am protejat-o ca să nu prindă ură pe oameni. Mi-am dorit să o protejez ca să fie cu sufletul împăcat. Dar după prima zi de grădiniţă, două săptămâni a stat acasă, mi-a reproşat că tati a fost împuşcat şi eu nu i-am zis. Deci copiii din grupă ştiau tot. E îngrozitor”, a declarat Anamaria Pop.

Fetiţa evită să vorbească despre tatăl ei şi îşi exteriorizează suferinţa plângând multe ore în continuu, mai mult seara şi aminteşte de lucruri pe care nu le are, dar niciodată nu spune deschis că-i este dor de tatăl ei. 

„A fost un şoc pentru ea. A fost groaznic să îi spun. De atunci este un alt om. Este mult mai maturizată, recent i-au apărut fire cărunte. E groaznic”, a mai supus Anamaria Pop în cadrul intervenţiei telefonice pe care a avut-o la postul de televiziune.

Ancheta bate pasul pe loc, iar familia nu ştie nimic din mersul acesteia. 

„Ne este teamă că nimeni nu va fi pedepsit. Dar avem încredere în Dumnezeu, pe El nu îl poate mitui nimeni. La mine nu a venit nimeni. Cât timp a fost dosarul la Baia Mare am discutat o dată, de două ori cu procurorul, dar de când a fost preluat de Bucureşti nu mai ştim nimic. Absolut nimic”, a mai arătat Anamaria Pop. 

Familia Pop locuia într-o casă în construcţie pe care Liviu a început-o să o ridice. Din cauza situaţiei financiare, Anamaria şi cele trei fetiţe, două gemene de un an şi o minoră de 5 ani, s-au mutat la casa părintească a Anamariei, în zona oraşului Sighetu Marmaţiei. 

Citeşte şi

Investitorul român care vinde carne de struţ pentru masa de Crăciun. Cât costă un kilogram

Exemplul românului care donează regulat sânge de ani de zile, deşi se teme teribil de ace: „Poţi fi mândru de sângele tău!“

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite