Un bărbat şi-a înjunghiat în gât prietenul de pahar. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Bicaz, judeţul Maramureş, a fost arestat preventiv după ce şi-a înjunghiat prietenul de pahar cu un cuţit de bucătărie. Scandalul dintre cei doi a pornit de la vânzarea unui cal cu căruţă.

Duminică, 13 octombrie, D.B. se afla într-un bar din localitatea Corni. Ameţit de aburii alcoolului, acesta şi-a adus aminte de o tranzacţie pe care a făcut-o cu un alt bărbat. Fără să stea prea mult pe gânduri, i-a reproşat acestuia că nu a respectat condiţiile de vânzare-cumpărare. De aici şi până la scandal a fost doar un pas. Bărbatul în vârstă de 47 de ani a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi l-a înfipt în gâtul celuilalt bărbat.

„A fost vorba despre o altercaţie între două tabere. Am înţeles că ar fi vorba despre o vânzare de cal şi căruţă. S-a ajuns la reproşuri, pe fondul consumului de alcool. Din câte am aflat, nu s-ar fi achitat contravaloarea bunului cumpărat. Atacatorul este recidivist, a mai comis infracţiuni, însă, de ceva vreme, se aşezase la casa lui, lucra ca cioban în zonă, îşi îngrijea de gospodărie. Eu ştiam că nu consumă alcool. Acum nu ştiu ce s-a întâmplat duminică”, a declarat Flaviu Dorin Mitre, primarul comunei Bicaz.

Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi prezentat magistraţilor de la Tribunalul Maramureş. Judecătorii au hotărât ca acesta să îşi petreacă următoarele 30 de zile după gratii.

„Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că inculpatul, în data de 13.10.2019, în intervalul 22:30-23:00, în timp ce se afla în incinta unui magazin alimentar/bar situat într-o localitate din judeţul Maramureş, fiind în stare de ebrietate, în contextul unor discuţii anterioare în contradictoriu cu persoana vătămată, i-a aplicat acesteia în mod intempestiv o lovitură în gât cu un cuţit de bucătărie pe care îl avea asupra sa, cauzându-i leziuni care necesită pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale, în condiţiile unei evoluţii favorabile, şi care i-au pus viaţa în primejdie”, se arată în decizia magistraţilor maramureşeni.

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 48 de ore de la pronunţare. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să stea după gratii între 7 şi 12 ani. 

Citeşte şi

Bombă cu ceas într-o universitate din România. Aproape o tonă de substanţe chimice expirate, ridicate din laborator

Moartea groaznică a Esterei, fetiţa de 5 ani violată şi ucisă de un văr îndepărtat. Criminalul a atacat-o după ce a văzut-o făcându-şi nevoile într-o hală pustie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite