SCUMPIRE RCA: Şoferii maramureşeni nemulţumiţi şi decişi să iasă în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scumpirea poliţelor auto obligatorii naşte nemulţumiri şi în rândul şoferilor maramureşeni. Aceştia sunt decişi să iasă în stradă dacă va fi cazul pentru a cere renunţarea la aceste majorări care nu fac decât rău şoferilor, în special celor tineri până în 35 de ani.

Preşedintele Sindicatului Şoferilor din Maramureş, Cosmin Lakatos a declarat, pentru adevarul, că majorarea de care se vorbeşte nu este decât o bătaie de joc la adresa şoferilor din România. 

"Este mai mult decât nesimţire cu aceste scumpiri. Asta pentru că RCA-ul, în comparaţie cu salariile pe care le avem, este mult mai mare şi de unde să scoţi atâţia bani? Eu, dacă ar fi după bine, şoferii ar trebui să blocheze toate drumurile la nivel naţional în semn de protest vizavi de această măsură nesimţită. 

O nesimţire din partea autorităţilor statului român. În România sunt vreo 6 sau 7 firme cu acest gen de asigurări, imediat va fi monopol. De ce vor preţuri aşa mari? Pentru că se înţeleg între ei, ce preţuri să pună şi gata.... ", a declarat Cosmin Lakatos, preşedintele Sindicatului Şoferilor din Maramureş.

Trebuie spus că scumpirea RCA-ului ar urma să se facă de la 1 ianuarie 2015 cu până la 30 de procente. Asta înseamnă că un şofer va trebui să scoată din buzunar de anul viitor şi 300 de lei în plus pentru a-şi putea plăti poliţa de asigurare. Deja în mai multe oraşe din ţară şoferii au ieşit în stradă şi au protestat vizavi de aceste măsuri care urmează a se aplica.  

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite