Scandalurile care au zguduit învăţământul din Maramureş. De la acte de corupţie la bătăi între elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bataile dintre elevi, ceva obisnuit in scolile din Maramures FOTO:Arhiva
Bataile dintre elevi, ceva obisnuit in scolile din Maramures FOTO:Arhiva

Judeţul Maramureş nu a fost ocolit de scandaluri atunci când a venit vorba despre sistemul de învăţământ. Cele mai multe dintre ele au avut în prim plan desfăşurarea examenului de Bacalaureat, însă au fost şi alte incidente care au umbrit sistemul de învăţământ din judeţ.

Cel mai recent dintre ele a fost cel din luna noiembrie a anului trecut, atunci când Bacalaureatul desfăşurat în Maramureş s-a aflat din nou sub lupa oamenilor legii. Ancheta a fost confirmată atunci de către oficialii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). 

Din ce se cunoaşte ar fi fost ridicate mai multe lucrări de la Şcoala Lucian Blaga din Baia Mare. Deocamdată legat de acest scandal nu s-a mai spus nimic, toate fiind încă în stadiul de cercetare. 

Acesta ar fi cel de-al doilea scandal legat de fraudarea examenului de Bacalaureat în Maramureş după celebrul dosar "Mită la Bac" din anul 2008. Acesta din urmă s-a lăsat cu condamnări la închisoare. 

La Vişeu de Sus taţii a doi copii în luna octombrie a anului trecut se băteau ca "orbii" în stradă din cauza neînţelegerilor dintre copiii lor. La finele lunii ianuarie a acestui an doi elevi s-au luat la bătaie pe holurile Şcolii Nicolae Iorga din Baia Mare. Nu este pentru prima dată când numele acestei şcoli este legat de un scandal. 

În 2014, în urma unei altercaţii între doi elevi, o fată a ajuns la spital cu splina ruptă, fiind nevoie de transportul lui cu elicopterul la Bucureşti. Atunci, în data de 10 noiembrie 2014, în pauza mare de la ora 10:00 în clasa  a VII-a C doi elevi, colegi de clasă, o fată şi un băiat, au avut o altercaţie. 

Fata ar fi aruncat elevului penarul la coşul de gunoi, după care s-a iscat o altercaţie între cei doi copii. Băiatul a lovit-o cu pumnul pe fată în abdomen şi cu genunchiul. Culmea este că la câteva zile după acest incident, băiatul care a agresat-o pe fată la rândul său a fost bătut de un alt coleg de şcoală.

Citeste si: Burse de studiu pentru Bacalaureatul Internaţional puse la bătaie pentru trei elevi săraci din Capitală

VIDEO EXCLUSIV Bătaie între liceeni la Colegiul Tehnic de Marină din Constanţa

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite