Priorităţile anului 2015 pentru Baia Mare. Evenimente culturale, dialog şi oportunităţi de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii municipiilor reşedinţă de judeţ îşi fac planuri mari de viitor pentru anul care vine. Ideile nu lipsesc, mai greu cu transpunerea lor în practică. Pentru Baia Mare anul 2015 ar trebui să aducă multe lucruri bune, asta dacă este să dăm crezare celor rostite de primrul Cătălin Cherecheş.

Primarul Băii Mari a vorbit despre priorităţile anului 2015 pentru municipiul pe care îl conduce, printre ele fiind şi cele legate de crearea de locuri de muncă, finalizarea unor lucrări de infrastructură în cartiere sau actităţi de natură culturală.

“Pe lângă gândurile la investiţiile pe care vrem să le facem în infrastructură, în învăţământ, în tot ceea ce se înseamnă spaţii publice, sunt câteva lucruri diferite pe care le vom face faţă de ultimii trei ani. Două lucruri în principal. 

Primul va fi cel legat de activităţile culturale ale municipiului Baia Mare şi vom merge pe câteva manifestări de înaltă ţinută, care să fie reper la nivel naţional şi atât. 

Vor fi evenimente care să aibă şi un caracter educativ la nivelul comunităţii, dar vor avea manifestările acestea culturale şi rolul de a promova municipiul la nivelul întregii Românii. Doar spre elită ne orientăm şi vrem să eliminăm tot ceea ce înseamnă mediocritate în zona culturală.

La începutul anului voi lansa propunerea mea, pe care băimărenii o vor putea dezbate şi vom pune accent pe Zilele culturale ale Băii Mari din primăvară, vom avea câteva evenimente la nivel de muzică cultă şi simfonică, artă plastică, un eveniment dedicat tinerilor, o altă gândire”, a declarat primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş.  

Acesta a mai adăugat că municipalitatea îşi doreşte ca 2015 să fie un an al dialogului: “Tot ceea ce face administraţia locală va fi supus dezbaterilor publice şi vom lansa acea platforma Activ pe diverse paliere, şi anume social, economic, educaţie, cultură etc.”.

“Prioritatea numărul 1 va fi infrastructura rutieră odată cu finalizarea reţelelor de apă şi canalizare, în special în cartierele afectate de lucrările de apă şi canalizare. Vor fi lucrări de infrastructură, regândiri ale zonelor de acces auto, pietonal, parcări etc. Apoi promovarea oportunităţilor de afaceri şi aici vom veni cu câteva evenimente inclusiv la Bucureşti. Pentru prima oară Baia Mare va participa la câteva târguri şi expoziţii unde se promovează municipalităţi în întreaga Europă.

O prioritate în 2015 va fi constituirea primului parc industrial în Baia Mare. Vorbim apoi de finalizarea investiţiilor în domeniul educaţional, tot ceea ce înseamnă reabilitări de grădiniţe, şcoli sau licee. Va conta apoi componenta de locuire sociala şi aici includem locuinţele pentru tineri, eliminarea pungilor de sărăcie, dar şi gândirea unor zone în care să avem locuinţe pentru specialişti, blocurile Melodiei 2 şi 4, care vor fi dedicate pentru aceste două categorii, reabilitarea blocului Horea 46 B, dar şi începerea construirii de locuinţe pe Arieşului, 6 blocuri vor fi acolo în total, a continuat edilul băimărean.

Anul 2015 pentru Baia Mare ar trebui să însemne şi finalizarea lucrărilor la tot ceea ce înseamnă Piaţa Cetăţii din municipiu, continuarea lucrărilor la Parcul Public Central sau la Câmpul Tineretului. Tot în acest an ar trebui să se ştie dacă municipalitatea va cumpăra întreg complexul Minerul, dar şi tot ceea ce înseamnă Romplumb.  

Citeste si: Municipalitatea îşi doreşte fostul combinat Cuprom. Proprietarii au făcut o nouă ofertă

Cum se îmbracă gratuit romii din Baia Mare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite