Porţii de mâncare înjumătăţite la spitalul din Baia Mare. S-a deschis o anchetă pentru a se stabili unde au ajuns banii ,,economisiţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul înjumătăţea porţiile bolnavilor şi în acest fel doar în ianuarie a făcut economie" de 60.000 de lei.
Spitalul înjumătăţea porţiile bolnavilor şi în acest fel doar în ianuarie a făcut economie" de 60.000 de lei.

O anchetă făcută la  Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, după ce în spaţiul public au apărut fotografii cu mâncarea înjumătăţită primită de pacienţi, a scos la iveală că zeci de mii de lei din bugetul pentru hrană nu au fost folosiţi în scopul pentru care erau destinaţi.

Spitalul le dădea meniuri sărace bolnavilor şi în acest fel doar în ianuarie a făcut ,,economie" de 60.000 de lei.

Încă din ianuarie au circulat mai multe fotografii, pe reţelele de socializare, cu meniurile sărace pe care le primeau bolnavii din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.  

Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean a trimis Corpul de control la spital pentru a demara o anchetă, descoperind că spitalul înjumătăţea porţiile de mâncare ale pacienţilor, dar şi multe alte nereguli.  Alimentele erau luate prin achiziţie directă, fără licitaţiei. 

Bolnavii de cancer ar fi trebuit să primească mâncare în valoare de 15 lei, dar primeau porţii doar de 7-8 lei, în timp ce bolnavii de ulcer, pentru care erau alocate mese de 10 lei, primeau meniuri în valoare de doar 3 lei.

De la 1 martie a fost schimbat meniul pacienţilor, a fost schimbat şi managerul spitalului, însă în curs este o a doua anchetă, pentru a se afla ce s-a întâmplat cu banii care au rămas necheltuiţi de la meniurile pacienţilor.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite