Ploile torenţiale au făcut ravagii în Maramureş. Un crater imens s-a format pe un drum naţional FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: facebook Vlad Emanuel Durus
Foto: facebook Vlad Emanuel Durus

Circulaţia a fost oprită pe DN 17C între localităţile Săcel şi Moisei, din judeţul Maramureş unde din cauza unui podeţ rupt de aluviuni s-a creat o groapă uriaşă în carosabil.

„Din cauza unui podeţ rupt de aluviuni, circulaţia este oprită pe DN 17C între localităţile Săcel şi Moisei, judeţul Maramureş. Până la remedierea situaţiei, traficul se desfăşoară deviat pe ruta Bogdan Vodă – DJ 188 – Vişeul de Jos – DN 18 – Moisei”, a anunţat sâmbătă noapte prefectul judeţului, Vlad-Emanuel Duruş, care a postat mai multe fotografii cu groapa. 

În acelaşi timp s-au făcut demersuri la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Cluj pentru începerea în regim de urgenţă a lucrărilor de reperaţii la podeţ şi la drumul naţional, potrivit Europa FM.

Pentru punerea în siguranţă a traficului rutier, drumul va rămâne închis în zona afectată până la finalizarea lucrărilor la infrastructura rutieră. Hidrologii spun că pericolul de inundaţii se menţine ridicat.

De altfel furtunile au lovit localităţile Moisei şi Borşa unde autorităţile au intervinit rapid pentru a rezolva problemele create. 

Judeţul a fost sâmbătă sub avertizare de cod portocaliu până la ora 20.00 de ploi torenţiale, vânt şi grindină. Potrivit avertizării, aversele au depăşit local 35… 40 l/mp. 

De altfel Maramureşul este şi astăzi sub Cod galben de furtuni şi grindină, până la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...40 l/mp.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite