Pistolarul din Maramureș, arestat preventiv. Și-a împușcat rivalul, orbit de gelozie

0
Publicat:

Bărbatul din Șurdești, Maramureș, care a tras patru focuri de armă într-un tânăr din Târgu Lăpuș a fost arestat preventiv. El este acuzat de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile  FOTO Shutterstock
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile FOTO Shutterstock

Tânărul de 30 de ani este arestat preventiv pentru o perioadă 30 de zile, după ce a deschis focul asupra unui bărbat din Târgu Lăpuș, rănindu-l grav.

Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a reținut că din probe s-a conturat suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 23 septembrie 2022, în jurul orei 21:30, în timp ce se afla în zona unui liceu din municipiul Baia Mare, pe fondul geloziei, în contextul în care avea suspiciuni cu privire la existenţa unei presupuse relaţii între fosta sa parteneră şi persoana vătămată, a executat patru focuri de armă (pistol) de la mică distanţă în direcţia acesteia din urmă, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat un număr de 30–35 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în pericol”, arată instanța.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

A încasat patru gloanțe

Incidentul a avut loc vineri, 23 septembrie, pe strada Luminișului din Baia Mare. Agresorul a deschis focul asupra tânărului de 24 de ani, care, potrivit unor surse, ar avea o relație cu fosta parteneră a acestuia. Bărbatul, aflat în Anglia, a venit acasă pentru a-și confrunta rivalul, confruntare care s-a sfârșit cu unul dintre ei la spital, iar celălalt - în arest preventiv.

Tânărul care a fost împușcat a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, chiar în aceeași seară. Gloanțele i-au produs o leziune la un plămîn, iar la celălalt i-au lezat pleura. Starea lui este acum stabilă.

Tânărul care a încasat patru gloanțe a fost admis la Școala de Agenți de Poliție de la Cluj-Napoca și urma să înceapă școala chiar în această toamnă. El a fost împușcat chiar după ce a ieșit de la sala de sport a unui liceu de pe strada Luminișului, unde îl aștepta iubita lui, care avusese o relație cu agresorul.

Polițiștii l-au dus pe agresor la o reconstituire luni, 26 septembrie, înainte de a fi arestat preventiv.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite