Ninge abundent în Pasul Gutâi din Maramureş. Traficul este restricţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Pasul Gutâi ninge viscolit    Foto: CJSU MM
În Pasul Gutâi ninge viscolit    Foto: CJSU MM

Continuă să ningă abundent în Maramureş. La baza pasului Gutâi s-au instituit filtre ale poliţiei rutiere şi administraţiei drumurilor naţionale, care restricţionează accesul maşinilor de peste 7,5 tone, până la ora 11.00.

UPDATE ora 13.15:  Se reia circulaţia TIR-urilor pe DN 18, prin Pasul Gutâi. Deplasarea autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone se va face alternativ în pasul montan, dinspre Baia Sprie, respectiv Mara.

UPDATE ora 11.30: Sunt 10 TIR-uri care au fost trase pe dreapta înainte de intrarea în pasu Gutâi, la Baia Sprie. 

În vârful Gutâi ninge viscolit la această oră. Restricţionarea traficului a fost prelungită până la ora 13.00.

zapada gutai

UPDATE: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş anunţă că se prelungeşte restricţia de acces pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone în Pasul Gutâi până la ora 12.00. 

Ştirea iniţală:

Pe DN 18, în Pasul Gutâi, stratul de zăpadă frământată depus măsoară pe unele porţiuni până la patru centimetri. Ninge abundent în pasul montan, iar în acest context, administratorul drumului naţional şi Serviciul Poliţiei Rutiere Maramureş au solicitat restricţionarea accesului în pasul montan a autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone, până la ora 11.00, pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Sunt filtre ale poliţiei rutiere în pasul montan, la Mara şi Baia Sprie. Acestea verifică echiparea adecvată pe timp de iarnă cu anvelope şi lanturi. TIR-urile care sunt acum în pasul montan sunt lăsate să treacă pentru a nu bloca circulaţia şi a începe lucrările de deszăpezire.

Vizibilitatea este redusă de ceaţă, la sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop.

Mai puteţi citi:

Cursuri suspendate în trei şcoli din Maramureş, din cauza zăpezii

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite