Mai mulţi maramureşeni au fost înşelaţi prin diferite metode

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii băimăreni au primit mai multe sesizări în ultimele zile, privind escrocherii din cele mai diverse. Înşelăciuni pe internet, în timpul schimbului valutar sau sub pretextul unui premiu în posesia căruia urmează să intraţi, sunt doar câteva dintre metodele preferate de infractori.

Primul incident semnalat a fost a unui băimărean în vârstă de 25 de ani, care s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la sediul poliţiei şi a declarat că a fost înşelat. El a precizat că în data de 20 mai, prin intermediul internetului, a comandat şi cumpărat cu suma de 950 lei un laptop. Două zile mai târziu, a primit un colet cu un laptop care nu funcţionează şi care este în stare avansată de degradare.

O altă înşelăciune a fost reclamată de o băimăreancă în vârstă de 25 de ani. Ea a declarat că în data de 23 mai, în timp ce se afla de serviciu la amanet, a intrat un bărbat care i-a cerut să îi schimbe 1000 de lei din bancnote de 10 lei în bancnote cu valoare mai mare. Când a numărat banii, tânăra a constatat că lipsesc 10 lei şi i-a restituit bărbatului. Acesta a profitat de neatenţia ei şi a sustras din teancul cu bani 220 de lei după care i-a dat banii înapoi. 

O altă băimăreancă a sesizat poliţia că a fost victima unei înşelăciuni. Ea a precizat că a fost sunată de către persoane care au convins-o că a câştigat un premiu în valută din partea unei societăţi de telefonie fixă, iar pentru a intra în posesia premiului trebuie să vireze într-un cont suma de 4000 de lei. Fără să bănuiască faptul că ar putea fi vorba de o înşelăciune, femeia a virat banii în cont.

În toate aceste cazuri poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite