FOTO VIDEO Maramureşeni şi sătmăreni, “uniţi ” prin traficul de migranţi. Reţea destructurată de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uniti prin traficul de migranti FOTO: ijpfmm.ro
Uniti prin traficul de migranti FOTO: ijpfmm.ro

Nu contează din ce zonă a ţării provii atunci când vine vorba despre comiterea de ilegalităţi. Maramureşenii şi sătmărenii au pus-o de-o afacere ilegală cu traficul de migranţi, doar că planurile le-au fost dejucate de poliţiştii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Petea, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au destructurat o grupare formată din cetăţeni români care intenţionau să faciliteze trecerea ilegală a frontierei de stat, a unui grup de migranţi.

Un număr de şase persoane din judeţele Satu Mare şi Maramureş sunt cercetate pentru trafic de migranţi. 11 cetăţeni sirieni sunt la rândul lor cercetaţi pentru tentativă de ieşire de ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, cu toţii fiind prinşi în noaptea de 14 spre 15 septembrie în flagrant, în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera.

"La începutul lunii septembrie 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare şi PTF Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi.

Din suspiciunile rezonabile existente în cauză a rezultat că mai mulţi cetăţeni romani, domiciliaţi în judeţele Satu Mare şi Maramureş, au constituit o grupare care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea şi transportul mai multor cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte ţări din spaţiul comunitar.

Astfel, suspecţii au asigurat recrutarea, cazarea şi transportul migranţilor, în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat, pentru a fi preluaţi de ceilalţi membri ai grupării etc", a explicat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei. 

Autorităţile au stabilit faptul că suspecţii au racolat mai mulţi cetăţeni de origine afro-asiatică pe care intenţionau să-i transporte până la frontiera româno-ungară. Cercetările efectuate au scos la iveală faptul că scopul membrilor reţelei era acela de a-i trece pe aceştia frontiera prin zona verde, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind ţări din Spaţiul Schengen.

Gruparea a fost destructurată zilele trecute când au fost identificate şi blocate în trafic, pe raza municipiului Satu Mare mai multe autoturisme conduse de cetăţeni români, în care se aflau mai mulţi cetăţeni din Siria.

În urma acţiunilor întreprinse de poliţiştii de frontieră, au fost reţinuţi şi identificaţi şase cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţelor Satu Mare şi Maramureş care făceau parte din reţeaua de trafic de migranţi, precum şi 11 imigranti, cetăţeni sirieni.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite