FOTO Grupare infracţională formată din 70 de persoane, destructurată de poliţiştii maramureşeni. Scoteau bani frumoşi din ţigările ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contrabanda cu tigari in Maramures FOTO:ijpfmm.ro
Contrabanda cu tigari in Maramures FOTO:ijpfmm.ro

O grupare infracţională organizată, axată pe contrabandă cu ţigări, formată din circa 70 de persoane a fost destructurată de către poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighet, sub coordonarea procurorului DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş. În total au fost efectuate astăzi, 22 aprilie, 12 percheziţii domiciliare pe raza mai multor localităţi din judeţ.

Persoanele erau monitorizate de către poliţiştii de frontieră încă din 2011. Atunci poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Punctului de Frontieră Valea Vişeului sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formată din cetăţeni români şi ucraineni care se ocupau cu contrabanda cu ţigări.

Fiecare membru, au stabilit oamenii legii, avea rolul său precis în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locaţii şi comercializarea lor către diferiţi clienţi.  

Din 2011 şi până în prezent au fost introdus ilegal în ţară peste 350.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 3.200.000 lei. Din care peste 234.000 pachete de ţigări, adică aproximativ 468 de baxuri au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.

În data de 22 aprilie 2015, poliţiştii de frontieră, delegaţi de procurorul D.I.I.CO.T., au descins la 12 adrese aparţinând membrilor grupării, pe raza localităţilor Valea Vişeului, Bistra, Crasna Vişeului şi Rona de Sus.

Percheziţiile effectuate au dus la descoperirea şi confiscarea a peste 6.500 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, o staţie radio emisie-recepţie, un aparat de observare, precum şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

“În prezent procurorii D.I.I.CO.T. şi poliţiştii de frontieră delegaţi de către aceştia desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impugn”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei. 

Citeste si: Reacţii dure după ce concubinajul între homosexuali a fost avizat de deputaţi: Nu vrem o ţară în care bărbaţii şi femeile vor fi înlocuiţi de un „Om Nou”

Parteneriatul civil indiferent de sex - avizat la Camera Deputaţilor. „Vrem să fim recunoscuţi drept cuplu. Asta nu ar afecta cu nimic drepturile şi viaţa altora“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite