FOTO Brazilia a "invadat" Cavnicul. Zăpada a atras toată Transilvania în micul oraş din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Cavnic a fost în weekendul care tocmai a trecut plin de iubitori ai skiului şi ai snowboardului. Ninsorile abundente căzute în ultimele zile au făcut ca zăpada de pe pârtii să fie excelentă pentru schiori.

Printre cei care au ajuns la Cavnic au fost şi 11 brazilieni care s-au aflat în Ungaria cu treabă şi care au căutat, după cum singuri au mărturisit, un loc unde să schieze. Andreas a declarat că se simte foarte bine la Cavnic, este pentru prima dată la ski în România şi speră să revină şi anul viitor dacă se va putea. Purta mândru peste costumul de ski steagul ţării sale şi era foarte dornic să vadă cum este pârtia de la Cavnic. 

 Sunt însă şi mulţi români care au ajuns în weekend la Cavnic pentru distracţie pe zăpadă. Cei mai mulţi au venit din Cluj şi din împrejurimi, Cavnicul fiind unul din cele mai bune locuri din Transilvania unde se poate schia în momentul de faţă. Oamenii spun că merită să vii până la Cavnic, preţurile practicate sunt atractive, există şi o şcoală unde cei mici şi mari pot să înveţe ABC-ul schiului. 

"Urcarea începe de la 2,3 per kilometru, în funcţie de numărul de urcări pe care clientul doreşte să le achiziţioneze. Avem şo o şcoală de ski, cu pârtie specială pentru începători şi cu 20 de monitori atestaţi. Lecţia de schi privată începe de la 60 de lei în cursul săptămânii, 70 de lei în weekend şi 80 de lei în vacanţele şcolare, cu accesul pe bandă inclus în preţ. Media este de 200 de turişti în timpul săptămânii, iar în weekend circa 1000", a declarat Oana Poenaru, administrator pârtie ski Cavnic. 

Mai trebuie amintit faptul că la baza pârtiei poliţiştii se aflau la datorie, dirijând circulaţia pentru a nu se produce blocaje în trafic din cauza numărului mare de maşini venite la distracţie. 

Citeste si: FOTO Sistemul 112, încă o dovadă de incompetenţă: accident grav la schi în Durău, salvamontiştii au intervenit fără să fie anunţaţi din dispecerat

Harta pârtiilor de schi din România: care sunt preţurile pentru practicarea sportului de iarnă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite