Drumarii promit că iarna nu-i va mai lua prin surprindere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, sala mare a Palatului Administrativ din Baia Mare a găzduit şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cu această ocazie s-au discutat mai multe probleme ale judeţului, printre care şi pregătirea pentru perioada rece a firmelor care se ocupă de deszăpezire.

Principalele  puncte de pe ordinea de zi au vizat stadiul pregătirilor pentru perioada de iarnă, aprobarea Planului de măsuri al CJSU Maramureş pentru sezonul rece 2013-2014, precum şi stadiul întocmirii planurilor locale de apărare împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţiile hidrotehnice şi poluărilor accidentale pentru perioada 2013-2017.

Cu această ocazie, drumarii maramureşeni au dat asigurări că este semnat contractul cu Salina Dej în vederea aprovizionării cu sare  pentru perioada de iarnă şi de asemenea, reprezentanţii Administraţiei Naţionale  a Drumurilor  din România – Secţia Baia Mare au subliniat  că din 15 octombrie va demara aprovizionarea  cu material antiderapant, astfel încât firma clujeană „Diferit“ care răspunde de  întreţinerea a şaptre districte din Maramureş, să nu întâmpine probleme în desfaşurarea activitaţii. 

Prefectul Anton Rohian  a stabilit o întâlnire la mijlocul lunii octombrie cu reprezentanţii acestei firme, cu drumarii maramureşeni şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului  Maramureş, în vederea asigurării unor bune condiţii de trafic rutier, pe tronsoanele pe care le gestionează în judeţul nostru. „Nu vreau să arătăm cu degetul unul spre altul. Va fi o iarnă grea şi îmi doresc ca  problemele cu care ne-am confruntat anii anteriori, in ce priveşte aprovizionarea cu material antiderapant şi asigurarea utilajelor de deszăpezire la punctele de lucru, să fie prevenite. Următoarea perioada nu va fi una uşoara, de aceea   trebuie să ne implicăm serios fiecare pe domeniul său de activitate” a spus Anton Rohian.

INFOGRAFIE Ce firme se bat pentru deszăpezirea autostrăzilor şi a drumurilor naţionale în 2013-2015. În zonele cu risc nu s-a îngrămădit nimeni

Nicolae Robu a golit stocul de freze de deszăpezire de la Praktiker

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite