Doi tineri ucraineni, salvați din Munții Maramureșului după ce mama lor a cerut ajutor prin Crucea Roșie

0
Publicat:

O femeie din Ucraina a solicitat sprijinul Crucii Roşii spunând că cei doi copii ai săi ar fi traversat frontiera română prin Munţii Maramureşului şi n-ar fi ajuns pe teritoriul României, a informat, sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, potrivit Agerpres.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

„În urma sesizării unui cetăţean ucrainean de sex feminin adresată prin intermediul unui voluntar al Crucii Roşii în PTF Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului au luat măsuri de căutare a băieţilor acesteia - respectiv doi cetăţeni ucraineni de sex masculin, în vârstă de 20 şi 21 ani. Femeia a declarat că tinerii s-ar fi rătăcit pe Vârful Polonica din Munţii Maramureşului - cota 1.600 metri“, a spus Iulia Stan.

Conform aceleaşi surse, cei doi tineri au fost reperaţi în zona montană, însă nu au putut fi extraşi cu ajutorul elicopterului şi spre ei se deplasează echipele din teren.

În vederea depistării şi salvării acestora, începând cu ora 17.00, un elicopter MAI a survolat spaţiul aerian al României, cu participarea unor lucrători din cadrul SPF Valea Vişeului. În jurul orei 18.00, tinerii au fost reperaţi, însă terenul accidentat din zonă nu a permis echipajului din elicopter să-i extragă. Echipele din teren se deplasează spre zona respectivă pentru a-i recupera. În sprijin au fost chemaţi şi lucrătorii Salvamont Maramureş“, a precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite