CRIZĂ: Vaccinul împotriva hepatitei B, absent din toate maternităţile din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criză de vaccinuri. Vaccinul împotriva hepatitei B la această dată nu se găseşte în niciuna dintre maternităţile din judeţul Maramureş. Vaccinul împotriva tuberculozei se găseşte doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în celelalte unităţi sanitare din judeţ acesta lipsind cu desăvârşire.

Potrivit declaraţiilor făcute de către directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Carmen Sima, situaţia existentă nu este una care să provoace îngrijorare. 

Copiii care nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B sau a tuberculozei vor fi vaccinaţi de îndată ce dozele de vaccin vor sosi în judeţul Maramureş. 

"Avem aceleaşi probleme ca şi restul maternităţilor, în sensul că nu mai avem vaccin împotriva hepatitei B. Nu putem face altceva acum decât să aşteptăm să primim vaccinul de la minister. Ministerul Sănătăţii este cel care face licitaţie şi achiziţie centralizată şi îl distribuie la toate direcţiile de sănătate publică din ţară, să îl asigurăm în maternităţi. ", a declarat Carmen Sima, pentru adevarul. 

Oficialul DSP Maramureş a mai arătat că vaccinul împotriva tuberculozei se găseşte doar la Maternitatea Baia Mare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. La nivel de judeţ Maramureş aşteaptă să fie vaccinaţi undeva la 50 de copii. 

"La fel ca şi la hepatita b, aşteptăm şi vaccinul împotriva tuberculozei să îl primim, trebuie să vină şi vom anunţa medicii să reia acţiunea de vaccinare. Nu avem o cifră exactă a copiilor care trebuie vaccinaţi, pentru că este în funcţie de naşteri. Dar nu cred că avem mai mult de 50 de copii care nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B. În maternităţile din judeţ numărul de naşteri este foarte mic, între 5-10 pe lună, majoritatea sunt născuţii din municipiul Baia Mare", a concluzionat Carmen Sima. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite