Cătălin Cherecheş a plecat furtunos din platou în timpul unei emisiuni la un post local de televiziune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilul a părăsit nervos emisiunea    Foto: Captură video
Edilul a părăsit nervos emisiunea    Foto: Captură video

Primarul Cătălin Cherecheş a părăsit platoul emisiunii unei televiziuni locale înaine de finalul acesteia. Edilul a devenit iritat în momentul în care s-a insistat pe potenţiala legătură dintre el şi liderul unei comunităţi de romi din Baia Mare. Relaţia celor doi face obiectul unui dosar la DNA, în care, de luni, Cherecheş e învinuit.

Învinuirile în dosarul în care este cercetat primarul Cătălin Cherecheş au fost extinse, el mai are acum două noi acuzaţii, de fals în declaraţii şi coruperea alegătorilor. Edilul a fost invitat să participe la o emisiune în cadrul televiziunii Maramureş TV, unde au discutat despre acestea.

Dacă pentru acuzaţia care se referă la „fals în înscrisuri” edilul a arătat cu altă ocazie că „
există un Raport al Agenţiei Naţionale de Integritate care îi este favorabil”, referitor la cele de „corupere a alegătorilor”, edilul a vorbit într-o conferinţă de presă, unde a adus mai multe explicaţii. Exact acelaşi lucru a fost invitat să facă şi în emisiunea moderată de jurnalistul Romeo Dobocan, însă el a părăsit, nervos, platoul când mai erau aproximativ 15 minute din emisiune.

Ceea ce i-a declanşat ieşirea nervoasă a fost insistenţa jurnalistului de a explica detalii cu privire la un filmuleţ pe care regia de emisie l-a difuzat, ulterior urmând a rula încă o înregistrare din 2011. Din primele imagini reieşea că romii din zona Luminişului – Horea au fost mobilizaţi să iasă la vot. Filmarea este realizată dintr-o maşină, din care se pare că vorbesc la telefon despre câte persoane s-a promis că vor ieşi la vot (anajament făcut de către un lider al romilor către un candidat la primărie). De asemenea, sunt filmate pe stradă, alături, grupuri de persoane despre care se presupune că s-ar îndrepta spre urnele de vot. Jurnalistul i-a cerut edilului să facă unele precizări despre filmuleţ, despre „băiatul” despre care se vorbeşte în înregistrare. 

Ulterior, la anunţul celei de-a doua înregistrări, cu imagini care ar fi făcut legătura între cei doi, Cherecheş a izbucnit şi a părăsit emisiunea. „El nu s-a ridicat imediat după primul filmuleţ, ci în momentul în care am spus să pregătească, regia, a doua înregistrare. L-am difuzat, însă, în emisiune pentru că cele două înregistrări se legau. În primul filmuleţ este un lider al romilor într-o maşină, vobind în ţigăneşte (avem traducerea), vorbea cu un alt lider şi îi cerea să scoată oamenii la vot. El nu zice de bani, dar zice că <i-am promis la băiatu’ că scoatem 500-600. Unde-s, până acuma, că n-am reuşit numa 100 până la ora asta>. Aici nu zice decât de <băiatu>. Conform legii, asta se numeşte turism electoral, e ilegal. E infracţiune. Nu poţi să promiţi cuiva că duci un anumit numr de alegători la urne. E ileal să-i strângi, să-i încolonezi şi să-i duci la vot, iar în filmare exact asta se vede. Filmarea este din 2011. Pentru că în dosarul din 2012 se vobeşte de probe din 2011”, explică jurnalistul.

În cea de-a doua înregistrare, spune el, apare acelaşi lider al romilor care prezintă un telefon cu mesaje de la primar, pe atunci candidat la primărie. Mesaje în care se vorbeşte şi de bani. În plus, el a mai arătat că în acea perioadă, autprităţile s-au autosesizat în ura unei emisni pe această temă, emisiune în care o băimăreancă a intervenit în direct şi a declarat că a luat bani pentru a-l vota pe Cătălin Cherecheş. Anunţul acestui filmuleţ l-a enervat pe primar, care a ieşit val-vârtej din emisiune.

Ce acuzaţii i se aduc primarului Cătălin Cherecheş de către liderul romilor din Maramureş

Despre noile acuzaţii ce i se aduc, edilul a spus în cadrul unei conferinţe de presă că „este hărţuit”. De asemenea, el a făcut acuzaţii la adresa organelor statului. „Consider că cea mai mare corupţie în România este la nivelul entităţilor de vârf ale statului şi mă refer la Procuratură, DNA şi serviciile secrete, aici este cea mai înaltă corpţie din statul român şi îmiasum când spun acest lucru. Pe de altă parte, consider că aceste mizerii, aceste chestiuni care ţin de a nu vedea lucrurile evidente şi a te arunca într-un anumit derizoriu, tu ca procuror şi văzând lucrurile clare, să spui că sunt altceva, să spui că negrul e alb şi albul e negru, ţine deja de batjocură”, a spus el, referindu-se la probele despre care se presupune că ar exista la dosar.

„Pe de altă parte, o chestiune care chiar este mai mult decât jignitoare, să iei telefonul unui individ de moralitate îndoielnică, să iei nişte mesaje din 2011, să observi cum ai ajutat nişte oameni pentru o înmormâtare sau pentru Ziua Internaţională a Romilor cu anumite sume nesemnificative de bani sau cu cinci kilograme de carne sau cu nişte beri şi lucrurile acesta întâmpându-se în 2011 şi spunând, tu, procuror al minunatei Direcţii Naţionale Anticorupţie, că aceasta reprezintă mituirea alegătorilor în 2012. Deci, tu, Cătălin Cherecheş, dai nişte kilograme de carne şi nişte beri şi câţiva lei unor amărâţi în 2011, ca să te voteze după un an şi jumătate. Deci, oamenii ăştia ori sunt proşti, ori nu mai au niciun Dumnezeu”, a mai spus el.

Cătăin Cherecheş este trimis în judecată întru dosar pentru luare de mită, acuzaţie pentru care a fost arestat preventiv înainte de alegerile mai din 2016. În august a fost plasat în arest la domicilu, iar după câteva luni, instaţa a decis să menţină doar controlul judiciar. El a mai fost în atenţia ANI în 2010, pentru o sumă de 1,5 milioane de euro pe care i-a primit de la mama sa, bani provenind dintr-o tranzacţie imobiliară. 

Într-un alt dosar, din 2015, el a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, toate în formă continuată. Dosarul privea finanţarea clubului de handbal feminin din Baia Mare unde, potrivit procurorilor, jucătoarele primeau în acte sume mult mai mari decât în realitate.

Mai puteţi citi:

Femeia care a folosit din greşeală pietre semipreţioase pentru gardul casei. Construcţia, făcută din jasp, ar putea avea o valoare uriaşă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite