Stavarache o dă la întors şi negociază cu Hrebenciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Stavarache
Romeo Stavarache

Primarul Bacăului Romeo Stavarache a declarat ieri că rămâne consecvent şi nu va semna protocolul cu Viorel Hrebenciuc, referitor la colaborarea locală PNL-PSD. “Eu cu mafioţii nu semnez“, a spus Stavarache. La câteva ore distanţă, edilul a trimis un comunicat de presă prin care informa că a avut o primă întâlnire cu liderii PSD Bacău, la sediul central al PNL.

Vicepreşedintele PNL Romeo Stavarache precizează,  într-un comunicat de presă, că filialele PNL-PC şi PSD Bacău au avut o primă întâlnirie ieri după-amiază, la sediul central al PNL, urmând ca cele două părţi să aibă o nouă întrevedere pentru "definitivarea negocierilor" legate de acordul la nivel judeţean.

Comunicatul semnat de vicepreşedintele liberal a fost transmis după  şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PNL. La finalul şedinţei, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liderii PNL şi PSD Bacău, Romeo Stavarache şi, respectiv, Viorel Hrebenciuc, au discutat şi vor mai discuta despre încheierea protocolului USL, menţionând că este convins că documentul va fi semnat.

Cu toate că termenul limită pentru semnarea înţelegerilor locale cu PSD a expirat pe 5 martie, în Bacău cele două organizaţii nu au parafat încă protocolul. “Eu îmi păstrez aceleaşi principii, eu cu mafioţii nu semnez“, a declarat Stavarache pentru “Adevărul” înaintea şedinţei de partid. “Nu va fi semnătura mea pe nici un document alături de pesediştii controlaţi de  Viorel Hrebenciuc”, mai susţinea primarul Bacăului.

Mai mult, ieri, Stavarache prezent la şedinţa Biroului Politic Central al PNL a lăsat să se înţeleagă că nu va respecta nici cel de-al doilea termen fixat pentru 10 martie. “Vă zic eu că reprogramarea pentru 10 martie deja a expirat”, a afirmat Stavarache. “La fel vor expira şi celelate reprogramări” , a adăugat primarul Bacăului.

Surse liberale afirmau că pentru a evita controversele conducerea partidului a “reprogramat” semnarea unor protocoale din plan local. În unele cazuri ar fi fost vorba de simple întârzieri, dar Stavarache este singurul lider de organizaţie care a refuzat explicit reprogramarea.

Pe de altă parte, înainte de şedinţa BPC, social-democraţii erau convinşi că au rezolvat problema Stavarache. “Protocolul va fi semnat pe 10 martie. Aşa am convenit cu liberalii”, afirmau surse social-democrate.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite