Spaima trasă de un bărbat care voia să ajungă la Braşov, dar s-a rătăcit, cu ochii pe GPS, în pădure la Slănic Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii ll-au ajutat pe braşovean să îşi scoată maşina din şanţ FOTO IJJ Bacău
Jandarmii ll-au ajutat pe braşovean să îşi scoată maşina din şanţ FOTO IJJ Bacău

Jandarmii din cadrul postului de Jandarmi Montani Slănic Moldova au intervenit în sprijinul unui bărbat din Braşov, care s-a rătăcit cu maşina pe un drum forestier. Mai mult, plecat pe jos după ajutor, bărbatul s-a întâlnit şi cu un urs.

Miercuri seara, bărbatul a anunţat printr-un apel la numărul de urgenţă 112 că s-a rătăcit în pădure urmând indicaţiile unei aplicaţii telefonice de localizare, fără a şti cu exactitate unde se află. Mai mult decât atât, maşina îi rămăsese suspendată intr-un sanţ şi nu şi-a mai putut continua drumul fără ajutorul autorităţilor.

După ce au primit detalii referitoare la ruta parcursă până în acel punct şi descrierea împrejurimilor în care se află, jandarmii montani din Slănic Moldova s-au deplasat imediat în zona indicată şi l-au ajutat pe bărbat să repună maşina pe drum şi să rezolve o pană la unul dintre cauciucuri, după care l-au îndrumat pe drumul sigur pentru a ajunge în Braşov.

Bărbatul le-a povestit jandarmilor că a fost nevoit să parcurgă aproape 10 kilometri pe jos până când a avut din nou semnal la telefon, pe parcurs având ,,ocazia” de a se întâlni un urs, a cărui apariţie aproape că i-a provocat un atac de panică.

Jandarmii montani îi sfătuiesc pe turişti să nu se încreadă întotdeauna în aplicaţiile telefonice, pentru că, de regulă, drumul cel mai scurt indicat de aplicaţia de localizare nu este şi cel mai sigur, iar coroborat cu alţi factori, precum zona fără semnal la telefon, lăsarea întunericului sau intemperiile, pot ajunge în situaţii dificile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

UPDATE Un cabanier din Sinaia, rătăcit pe munte. Salavtorii montani nu reuşesc să dea de urma bărbatului din cauza vremii severe

Rătăcit cu placa, timp de cinci ore, prin pădurile de lângă Transalpina. Salvatorii, în pericol de a rămâne înzăpeziţi

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite