Sechelariu este citat la proces peste trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu
Dumitru Sechelariu

Peste aproximativ trei săptămâni, fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, va trebui să se prezinte la procesul în care procurorii de la Direcția Națională Anticorupție îl acuză de cumpărare de influență.

Mai citește

Sechelariu a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență

Directorul tehnic al SC Transport Public, arestat pentru cumpărare de influenţă

"Dosarul a fost înregistrat la noi, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 27 aprilie", ne-a declarat Mariana Ene, grefier șef al Judecătoriei Bacău.

Sechelariu mai are un proces pe rol pentru infracțiuni de corupție, care nici după cinci ani nu a fost soluționat. "Ce au făcut în 2005 au făcut și acum. Patru magistrați s-au pronunțat în favoarea mea, dar procurorii n-au ținut cont. Se vrea discreditarea mea. Se știe că atunci când un om de afaceri este atacat sunt și alte repercusiuni. Băncile nu mai dau credite, probabil se dorește să pierd fabrica Letea și altele", susține Dumitru Sechelariu.  

Și avocatul fostului edil al Bacăului crede că în proaspătul proces intentat clientului său, procurorii anticorupție nu fac altceva decât să repete istoria din 2005. 


"În așa-zisul proces pentru infracțiuni de corupție judecătorii au dat numai soluții de achitare. Și în situația  de față procurorii și-au întemeiat dosarul pe o interceptare telefonică", ne spune Nicuța Câțu, apărătorul lui Sechelariu. 


Săptămâna viitoare, mai precis pe 13 aprilie, fostul primar al Bacăului este citat la un nou termen în procesul pentru infracțiuni de corupție, iar pe 27 aprilie va trebui să fie prezent iarăși în fața judecătorilor pentru a explica de ce a încercat să mituiască trei magistrați de la Curtea de Apel Bacău.          

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite