Proxeneţii Monicăi Gabor, condamnaţi la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi proxeneţi vor sta la puşcărie
Cei doi proxeneţi vor sta la puşcărie

Eugen Mihai Mereuţă (41 de ani) şi Claudiu Ciucă (36 de ani) au fost condamnaţi de instanţa Tribunalului Bacău pentru că, ani de-a rândul, au traficat fete, printre care unele minore. Magistraţii Tribunalului Bacău au decis ca Mihai Mereuţă să execute zece ani de închisoare, iar Claudiu Ciucă, trei ani de detenţie, ambele sentinţe fiind cu executare.

Ba, mai mult, lui Mereuţă i-a fost confiscată suma de 1.468.000 de lei, bani consideraţi iliciţi deoarece au fost obţinuţi de pe urma afacerii cu fete. În acelaşi dosar a mai fost inculpat şi Dinu Damaschin, cel care s-a autointitulat „protectorul Monicăi Gabor“ şi care a murit pe 17 februarie 2012, în timpul audierilor la Curtea de Apel, după aproape două luni de greva foamei.

Pionul principal în dezvoltarea reţelei de tinere traficate a fost Eugen Mihai Mereuţă, care avea închiriate mai multe apartamente în centrul Bucureştiului, unde fetele erau obligate să-şi vândă trupul. Cel care racola tinere şi i le furniza lui Mereuţă era, de cele mai multe ori, Claudiu Ciucă, un alt interlop din Bacău.

Totodată, procurorii au mai demonstrat că şi Dinu Damaschin era unul dintre „peştii“ care racola tinere cărora le promitea adevărate cariere în lumea modei. Una dintre fetele care i-au căzut în plasă lui Damaschin a fost Monica Gabor. Dosarul iniţial i-a avut în vizor doar pe Mereuţă şi pe Ciucă, însă după mai multe luni de administrat probe, acesta a fost contopit cu cel în care era cercetat şi Dinu Damaschin, împotriva căruia Monica Gabor depusese denunţ.

Tinerele traficate de Eugen Mihai Mereuţă au povestit anchetatorilor cum au fost exploatate sexual ani de-a rândul. Ele au dat detalii intime despre cum decurgea o zi de muncă în apartamentele închiriate special pentru practicarea prostituţiei. „Procedura era aşa: respectarea unui program, clienţii veneau prin intermediul unor anunţuri în ziare sau pe internet. Era obiceiul ca pe fiecare client fata să îl consemneze într-un caiet, să pună banii într-un sertar anume. Raportul sexual era 120 - 150 lei, în funcţie de preferinţele clientului: relaţii sexuale normale, raport, anal, oral, sado-maso. De regulă erau trei fete minimum pe apartament“, a declarat investigatorilor o tânără obligată să se prostitueze.

Target de 40 de clienţi

Într-un apartament intrau aproximativ 30-40 de clienţi pe săptămână. Tinerele susţineau că nu se lucra deloc duminica şi la un moment dat se pusese un plafon maximal de 40 de clienţi. Dacă se atingea plafonul stabilit, fiecare tânără putea să lucreze pe cont propriu sau să nu lucreze, îşi lua liber şi nu mai era nevoie să mai pună bani.

„Când venea clientul, noi trebuia să ne aliniem ca fotomodelele pe podium, în îmbrăcăminte cât mai sumară, clientul alegea o tânără pe care o prefera şi se ducea într-o cameră a apartamentului“, a mai declarat procurorilor o altă fată obligată să-şi vândă trupul.

Alte articole:

Dinu Damaschin: „Machiază-te, aranjează-te, fă-te frumoasă! Hai să te văd căpriţo!“

Zeci de tinere au fost traficate de Dinu Damaschin. Iată ce au povestit fetele procurorilor

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite