Procurori pe post de interpuşi pentru Sechelariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu a fost operat ieri de inimă la Iaşi
Dumitru Sechelariu a fost operat ieri de inimă la Iaşi

Interpuşii prin care Iuliean Şutu, directorul tehnic al societăţii Transport Public SA, intenţiona să mituiască trei judecători ai Curţii de Apel Bacău sunt Cătălin Moisă şi Paul Moglan.

Procurorii DNA au obţinut prin intermediul celor doi înregistrări telefonice şi ambientale care-l incriminează pe locotenentul lui Dumitru Secheleriu de „cumpărare de influenţă“. Miza ar fi fost un proces aflat pe rolul Curţii de Apel, în care Primăria Bacău se judecă cu firma Transport Public, controlată de Sechelariu, pentru un teren de 33.375 de metri pătraţi, pe care sunt amplasate clădiri ale societăţii de transport public la Bacău.

Şutu i-a comunicat lui Cătălin Moisă că „în urma unei discuţii cu Sechelariu Dumitru s-a stabilit remiterea sumei de 35.000 de lei“, conform stenogramei Judecătoriei Bucureşti. Într-un final, directorul firmei lui Sechelariu s-a întâlnit pe 17 februarie cu Cătălin Moisă şi i-a înmânat 77.400 de lei, bani care ar fi urmat să ajungă la cei trei magistraţi ai Curţii de Apel. Omul de încredere al fostului primar riscă să petreacă între 2 şi 10 ani după gratii.


Dumitru Sechelariu a fost operat ieri pe cord deschis, după ce a fost transportat de urgenţă la Iaşi. Medicii cardiologi i-au făcut două implanturi de stent şi spun că pacientul riscă în continuare să facă un atac de cord.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite