Prefectura Bacău spune despre concursul de off road în care a murit pilotul Adrian Cernea că avea toate avizele necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragedia s-a întâmplat în judeşul Bacău
Tragedia s-a întâmplat în judeşul Bacău

Autorităţile au menţionat că participanţii la competiţie au fost informaţi despre fenomenele meteo din aceas zi. În prezent, se derulează o anchetă.

Concursul de off road în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Cernea avea toate avizele necesare, piloţii fiind informaţi despre avertizările meteo emise în ziua respectivă, anunţă Prefectura judeţului Bacău. În prezent, se derulează o anchetă pentru a se stabili împrejurările exacte ale accidentului, aceasta fiind sprijinită de reprezentanţii Prefecturii.

Conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de Prefectura Bacău, referitor la accidentul în care pilotul de curse Adrian Cernea, fost campion naţional de off road, a decedat, în timpul unei competiţii care se desfăşura la Slănic Moldova, între 17 şi 20 iunie, "organizatorii au luat toate avizele de la instituţiile în drept".

"În cele două zile de concurs, organizatorii şi participanţii au avut şedinţe tehnice. În cadrul acestora, li s-au adus la cunoştinţă şi avertizările şi codurile de vreme rea şi instabilitate atmosferică", a precizat Prefectura.

Sâmbătă, când s-a produs accidentul, în judeţul Bacău era valabil un cod portocaliu de ploi.

"La acest moment, se derulează o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul, demers pe care îl sprijinim întru totul", a transmis Prefectura Bacău.

Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite