Prefectul care a înfiinţat un grup de lucru pentru combaterea drogurilor. Este vizat festivalul de pe Insula de Agrement

0
0
Prefectul judeţului Bacău, Lucian Bogdănel FOTO Facebook/pagina personală
Prefectul judeţului Bacău, Lucian Bogdănel FOTO Facebook/pagina personală

Prefectul judeţului Bacău a luat această măsură pentrui a preveni tragedii de genul celor petrecute la festivalul Saga, unde doi tineri au murit după ce au consumat droguri.

Prefectul judeţului Bacău, Lucian Bogdanel, a înfiinţat un grup de lucru pentru elaborarea şi implementarea „Planului judeţean de acţiune în domeniul drogurilor” pentru perioada 2022 – 2026.

Din grupul de lucru fac parte instituţiile cu atribuţii în menţinerea siguranţei şi ordinii publice, reprezentanţii unităţilor medicale şi educaţionale (prin intermediul ISJ Bacău), ai universităţilor, precum şi oficiali ai asociaţiilor anti-drog a căror activitate este relevantă pentru judeţul nostru.

Entităţile prezente în grup au la dispoziţie o săptămână pentru a avansa propuneri de amendare a Planului judeţean de acţiune, urmând că acesta să fie validat la prima reuniune a grupului, a cărui convocare o vom programa cu celeritate.

”Toleranţă ZERO faţă de droguri! Consumul de droguri - mai ales în cazul festivalurilor, cum am văzut cu toţii de curând - pare să nu cunoască regresul scontat; ba dimpotrivă, tot mai mulţi tineri vulnerabili îşi pierd busola şi se "împrietenesc" cu substanţele nocive furnizate de diverşi "binevoitori" de ocazie.

Spun asta având în considerare că, în iulie, un astfel de festival urmează să aibă loc şi în municipiul Bacău, pe Insula de Agrement. Din partea noastră, toleranţa va fi ZERO în ce priveşte consumul de stupefiante.  Aviz amatorilor! ”, a scris reprezentantul Guvernului în teritoriu pe pagina personală de Facebook.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Inventivitatea traficanţilor de droguri. Au ascuns cocaină printre haine şi componente de calculator

Traficanţi de droguri, săltaţi de mascaţi. Produceau cannabis în casă  VIDEO

Mai multe - Bacău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite