PNL Bacău, lovit din plin de testul de integritate. Primarul Romeo Stavarache, favorit în sondaje, „îi lasă locul“ lui Dragoş Luchian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Luchian a fost desemnat de PNL Bacău candidat la funcţia de primar al municipiului Bacău în 2016
Dragoş Luchian a fost desemnat de PNL Bacău candidat la funcţia de primar al municipiului Bacău în 2016

Partidul Naţional Liberal din Bacău trebuie să găsească în mai multe localităţi noi candidaţi pentru alegerile din 2016. Deşi stătea cel mai bine în preferinţele electoratului, Romeo Stavarache nu a fost inclus în sondajul PNL şi astfel candidat pentru Primăria Bacău în 2016, este fostul viceprimar Dragoş Luchian, acum senator.

Aplicarea regulilor de integritate ar putea afecta şi candidaţii PNL Bacău la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Deocamdată, în mai multe localităţi, unde edilii liberali s-au ales cu dosare penale dar şi cu alte suspiciuni de integritate, partidul a fost nevoit să găsească pe altcineva. Sub incindenţa codului de integritate sau a unor dosare penale se află şi primarii liberali şi democraţi din localităţile Bacău, Odobeşti, Luizi Călugăra, Prăjeşti, Horgeşti, Glăvăneşti, ş.a..

Cele zece reguli impuse de la Centru (Decalogul PNL) par a fi prea drastice pentru liberalii băcăuani. Un viitor candidat din partea acestui partid trebuie să nu aibă probeleme cu lustraţia, traseismul politic, nepotismul, falsul în declaraţii, contracte cu statul, suspiciuni de incompatibilitate sau conflict de interese, să nu fi discriminat pe cineva, să nu fi plagiat, să nu aibă datorii la stat şi nici dosare penale.

În cazul în care vreunul din candidaţii desemnaţi va încălca vreuna din reguli, până în pragul alegerilor din 2016, va fi scos din cursă. „Avem aceste reguli de integritate, care vor fi discutate la Biroul Permanent Judeţean, iar delegaţii vor susţine apoi poziţia comună la Consiliul Naţional. Nu pot să mă antepronunţ asupra vreunul coleg, dar dacă va avea vreo problemă de integritate, se va aplica regula“, ne-a spus la sfârşitul săptămânii trecute deputatul Ionel Palăr, copreşedintele PNL Bacău. 

Senatorul Dragoş Luchian a anunţat recent că va fi candidatul partidului la alegerile pentru Primăria municipiului Bacău, în 2016. Viceprimarul Dragoş Luchian a fost subordonat mai mulţi ani lui Romeo Stavarache, trimis în judecată în două dosare penale de DNA Bacău. Mai mult, numele lui Dragoş Luchian apare ca martor, după ce a semnat mai multe acte supuse anchetei procurorilor.

Într-un sondaj comandat de PSD, la începutul acestui an, Romeo Stavarache stătea cel mai bine în preferinţele electoratului băcăuan,  chiar dacă procurorii au formulat mai multe acuzaţii în cazul lui. În topul preferinţelor, Stavarache era urmat de Cosmin Necula(PSD), Dragoş Luchian(PNL) şi Cristinel Manolache(UNPR).

Dragoş Luchian este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari băcăuani. Are două terenuri, în Durău şi Valea Budului, două apartamente în municipiul Bacău, două case de vacanţă, din care una primită donaţie, dar şi un spaţiu comercial. A împrumutat firma la care lucrează soţia cu 200 de mii de euro şi a câştigat din salariul de parlamentar, din chirii şi dividente, peste 160 de mii de lei, în ultimul an. 

La Consiliul Judeţean Bacău este „în cărţi“ pentru a fi desemnat drept viitor candidat al PNL, pentru funcţia de preşedinte, deputatul Ionel Palăr.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite