Marcel Iureş joacă astăzi pe scena Teatrului Municipal Bacovia în „Vanilla Skype“, primul spectacol de teatru cu casting pentru spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul naţional de teatru Vanilla Skype ajunge astăzi, 8 septembrie, în Bacău, la Teatrul Bacovia. Spectacolul va beneficia de două reprezentaţii - de la ora 17:00 şi de la ora 20:30, iar biletele sunt disponibile la casieria teatrului.

Băcăuanii care şi-au cumpărat bilete au putut beneficia de unul dintre cele mai bune zece locuri din sală, dând o probă de casting pe Skype cu marele actor român Marcel Iureş. Acesta face parte din distribuţia de excepţie a spectacolului realizat după o piesă scrisă de Cătălin Ştefănescu, alături de Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu şi Vladimir Purdel. „Turneul Vanilla Skype e un prilej minunat de a călători în cinci oraşe şi de a întâlni un public în faţa căruia rareori avem şansa de a juca. Aşteptăm cu mare emoţie fiecare reprezentaţie. Le propunem spectatorilor noştri o formulă de spectacol care se bazează pe spunerea unor poveşti, într-un spaţiu mic, unde întâlnirea între actori şi public se face într-o atmosferă mai intimă decât cea a sălii clasice. Şi e o experienţă diferită de fiecare dată, dar întotdeauna vie şi generatoare de dorinţa de a o repeta, un moment magic pe care îl trăim împreună cu spectatorii noştri”, afirmă Cătălin Ştefănescu, autorul textului şi regizorul spectacolului Vanilla Skype.

Organizatorii afirmă că Vanilla Skype este un eveniment teatral inedit nu doar prin prisma castingului pentru spectatori, ci şi datorită particularităţii piesei puse în scenă. „Textul a fost scris de Cătălin Ştefănescu special pentru actorii din distribuţie, ceea ce aduce în prim plan un aspect de multe ori neglijat în teatrul românesc actual – strânsa colaborare dintre dramaturg şi actori. Mai mult decât atât, proiectul Vanilla Skype reprezintă o materializare artistică a unui parteneriat început în urmă cu aproape 10 ani, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, şi reuneşte trei generaţii de artişti – Marcel Iureş,  Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, cărora li se adaugă mai tinerii Alexandru Ion, Mircea Postelnicu şi Vladimir Purdel.  Patru pacienţi care discută pe Skype cu psihoterapeutul lor, doi muncitori care analizează cu mult umor „gramatica” lumii şi a existenţei, un detectiv confuz venit parcă din filmele anilor ’40 şi patru actori care participă la un casting – toate aceste personaje îşi topesc realităţile într-o poveste-mozaic despre uriaşa putere a naraţiunii şi despre completa neputinţă a naratorului“, se arată într-un comunicat de promovare al evenimentului.
Programul turneului include 2 reprezentaţii – de la ora 17:00, respectiv 20:30 – în fiecare dintre oraşele incluse în turneu.
Ploieşti  2 septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul Toma Caragiu
Craiova 4 septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul Naţional Marin Sorescu
Piatra Neamţ 7 septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul Tineretului
Bacău 8 septembrie, 17:00 şi 20:30  Teatrul George Bacovia

Iaşi 10 septembrie, 17:00 şi 20:30  Teatrul Naţional Vasile Alecsandri

Pentru Bacău, pasionaţii de teatru îşi pot rezerva sau achiziţiona bilete de la casieria Teatrului George Bacovia în timpul programului între orele 10:00-13:00 şi 16:00-18:00.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite