FOTO Felinele de la Grădina Zoologică  Oneşti au ajuns în Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru lei şi doi tigri, preluaţi de fundaţia VIER PFOTEN de la Zoo Oneşti, au ajuns joi în rezervaţia LIONSROCK din Africa de Sud.

Marţi, 9 aprilie, animalele au fost tranchilizate şi încărcate într-un camion cu destinatia Zurich. De aici, au fost transportate cu un avion cargo pana la Johannesburg, Africa de Sud. Ultimii 300 de kilometri până în provincia Free State au fost parcurşi cu un camion.

"Pentru noi este întotdeauna un moment extrem de emoţionant atunci când felinele ajunse la LIONSROCK ies din cuşti şi simt pentru prima oară sub picioare iarba. Ce face acest transport special faţă de altele este că niciodată nu am mai adus aici nişte pui atât de mici”, a declarat Ioana Dungler, Director de Proiecte la VIER PFOTEN Internaţional.

Eliberarea animalelor - leul Tarzan, leoaica Siba şi cei doi pui ai lor, Sara şi Hera, precum şi tigrii Gerica şi Tomi - a fost urmarită de către zeci de jurnalişti străini şi de reprezentanţi ai autorităţilor  locale.

Animalele au fost ţinute în condiţii neadecvate. Sunt subnutrite, iar puii de leu suferă de deficienţe grave de vitamine şi minerale. Printr-o nutriţie corespunzătoare, îngrijiri medicale şi condiţii optime de ţinere vrem să le asigurăm un viitor mult mai bun, a declarat Heli Dungler, preşedintele şi fondatorul VIER PFOTEN

VIER PFOTEN a transferat până în prezent 32 de lei şi un tigru din România în rezervaţia LIONSROCK, care se întinde pe o suprafaţă de 1242 de hectare şi este construită după cele mai moderne standarde.

Alte articole

FOTO “Sadovenienii au talent”, un concurs inedit în săptămâna „Şcoala altfel”. Zeci de elevi şi-au demonstrat calităţile artistice

FOTO „Casa Prispa“, prima locuinţă din România care produce curent electric

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite