Festivalul CineCopilăria de la Buhuşi, inspirat de regizoarea Elisabeta Bostan, fiică a oraşului VIDEO

0
0
Elisabeta Bostan şi primarul oraşului Buhuşi, Vasile Zaharia  FOTO Andrei Luca
Elisabeta Bostan şi primarul oraşului Buhuşi, Vasile Zaharia  FOTO Andrei Luca

Veronica, Năică şi Campioana revin pe marele ecran. Festivalul se va desfăşura în luna martie a acestui an, atunci când va fi difuzat un interviu exclusiv cu regizoarea copilăriei tuturor generaţiilor.

Anul 2022 aduce una dintre cele mai importante sărbători ale filmului românesc. Primăria oraşului Buhuşi, Asociaţia ARTIS din Iaşi şi Casa de Cultură Buhuşi lansează proiectul cultural CineCopilăria cu Elisabeta Bostan. Proiectul va avea loc la Buhuşi, oraşul natal al regizoarei. 

Potrivit organizatorilor, CineCopilăria devine festivalul filmului copilăriei şi se va desfăşura anual la Buhuşi, locul natal al regizoarei care a marcat generaţii prin filmele pe care le-a făcut.

Asociaţia ARTIS, primarul oraşului Buhuşi, Vasile Zaharia, şi reprezentanţi ai Casei de Cultură Buhuşi, au mers la Bucureşti, acasă la Elisabeta Bostan, pentru un interviu în premieră cu regizoarea filmelor pentru copiii, dar şi pentru a deschide oficial proiectul. 

Interviul este realizat în parteneriat cu Cinemaraton şi va fi difuzat în premieră la Buhuşi, apoi pe micile ecrane.

„Sunt foarte emoţionată, mi-aţi făcut o mare bucurie. Dumnezeu v-a trimis în viaţa mea şi nu îmi vine să cred că am casa plină de începuturile mele, de la Buhuşi. Astăzi, aici este o minune. E o minune pentru că aţi vrut să veniţi în casa mea”, a spus Elisabeta Bostan în cadrul întâlnirii. 

Cetăţean de onoare al oraşului Buhuşi

Regizoarea a primit două distincţii oficiale din partea echipei ARTIS şi din partea Primăriei Buhuşi.

„Educaţia mea a fost făcută în spiritul respectului pentru valori. Este nevoie să ne amintim de valorile pe care le are fiecare localitate. Iar Buhuşiul, dintr-o foarte mare fericire, are asemenea valori şi printre primele sunteţi dumneavoastră. Ne dorim ca acest festival să se întâmple anual, să devină un eveniment cultural pentru întregul judeţ şi, de ce nu, pentru toată regiunea şi pentru toată ţara. Sunt sincer emoţionat şi măgulit pentru că mă aflu în faţa dumneavoastră, în casa dumneavoastră. Au fost înălţătoare aceste momente şi v-am ascultat cu drag şi dragoste”, a declarat Vasile Zaharia, primarul oraşului Buhuşi.

În cadrul ediţiei-pilot a festivalului, care va avea loc în luna martie a acestui an, Elisabeta Bostan va fi numită cetăţean de onoare al oraşului, iar Casa de Cultură din Buhuşi îi va purta numele. 

Tot în cadrul festivalului, va fi aniversat şi unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii. Veronica, care va împlini 50 de ani de la lansare, va fi difuzat pe marele ecran, alături de invitaţi speciali. Filmul a avut premiera pe 6 aprilie 1972. Regizat de Elisabeta Bostan, producţia îi are în rolurile principale pe Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru şi Dem Rădulescu.

Statisticile spun că numărul persoanelor care au primit numele Veronica după 1972 a fost de 17.339; 0.50% din persoanele care au văzut filmul „Veronica“ şi-au denumit copiii cu acelaşi nume. Producţia a adunat, oficial, 3.620.420 de spectatori. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

PNL pune batista pe ţambal în cazul Pîrvulescu. Curiosul caz al liderului PNL Teleorman

2021, an record pentru piaţa terenurilor în ultimii 15 ani. Zona unde un metru pătrat s-a vândut cu 6.000 de euro

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri