EXCLUSIV FOTO VIDEO Un bărbat din Bacău vrea să-i vândă un vapor lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanul Mihai Gugleş, multiplu campion naţional la navomodele, a muncit aproape doi ani la vaporul „HMS Rodney“, realizat complet manual, după proiectul original, din peste 45 de mii de piese, în peste 3.000 de ore de trudă. Chiar dacă modelul construit ar valora pe internet peste 30.000 de euro, băcăuanul ar vrea să-l vândă lui George Becali, cu doar 5.000 de euro, deoarece îl respectă pentru că „este credincios şi iubeşte sportul“.

Alte „opere“ ieşite din mâinile lui Mihai Gugleş sunt acum în proprietatea lui George Bush jr, Traian Băsescu, Ioan Nicolae sau Irinel Columbeanu.

Mihai Gugleş (52 de ani) face navomodelism din copilărie, de aproape patru decenii, timp în care a primit peste 30 de medalii şi distincţii la navomodelism. Operele sale au ajuns în casa unor preşedinţi de stat şi a unor importanţi oameni de afaceri. „Aurora“ şi „Mirnâi“ au ajuns cadou la Ioan Nicoale, când Mihai Gugleş muncea la casa omului de afaceri din Zimnicea. „Richelieu“ a fost vândută prietenului apropiat al lui Irinel Columbeanu, Clement Mocanu, şi a ajuns „dar de nuntă“, când Irinel şi-a unit destinul cu Monica Gabor.

În perioada când Traian Băsescu era ministru al Transporturilor, prin acelaşi prieten, Clement Mocanu, care a avut afaceri în Gara de Nord, două din vapoarele lui Mihai Gugleş au ajuns în mâinile actualului preşedinte. „Vittorio Veneto“ a rămas la Băsescu, iar „Bricul Mircea“ a fost făcut cadou în cadrul primei vizite oficiale întreprinse de preşedintele Romaniei la Washinghton. În 2005, „Bricul Mircea“ a ajuns în biroul lui George Bush jr, fapt consemnat cu ocazia vizitei preşedintelui Băsescu.

17 mii de nituri asamblate manual

Nava HMS Rodney a aparţinut Flotei Britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a scufundat renumita navă Bismarck. Este realizată în cele mai mici detalii, la scara de 1/130, după un plan original, în copie. Toate piesele şi asamblarea lor le-am realizat în peste 500 de zile de  muncă. Am folosit peste 45 de mii de piese, din care 17 mii sunt nituri, a spus Mihai Gugleş.

Nava "HMS Rodney“ are 1.68 m lungime, 26 cm lăţime şi 57 cm înălţime. În interior are o structură din lemn de brad, acoperită cu tablă nituită. O parte dintre materiile prime folosite sunt din import, speciale pentru navomodelism. Nava de război este făcută din lemn de balsa, brad, stejar şi tei, din tablă de cupru, fier şi alamă, de diferite grosimi. O mică parte din ea este din plastic. În ciuda dimensiunii, nava nu cântăreşte mai mult de 6 kilograme. Atât lemnul de balsa, cât şi unele bucăţi din placaj special, extrem de fin, sunt aduse din Rusia.

"Vreau să i-l dau lui Becali, deoarece nu vreau să ajungă pe mâna oricui. Mi-ar plăcea dacă aş găsi un sprijin în dumnealui, în proiectele de viitor!", a spus Mihai Gugleş.

Navomodelistul vrea să-şi continue proiectele începute. În lucru mai are şi alte navomodele, printre care şi nava Bismark. Afirmă că ar vrea ca munca ultimilor doi ani să aibă continuitate. 

M-am gândit să-i propun lui Gigi Becali, care este un mare iubitor al sportului si un patriot, să achiziţioneze această navă, la care ţin foarte mult. Am nevoie de finanţare, deoarece aş vrea să înfinţez o mini fabrică de jucării. Aş vrea ca acestă navă să-i aparţină lui Gigi Becali, pe care-l apreciez mult!, a completat Mihai Gugleş.
Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite