Din toamnă Bacăul rămâne fără 53 de școli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că numărul elevilor în unitățile școlare este în continuă descreșetere, peste 50 de școli își vor pierde personalitatea juridică, iar trei se vor desființa complet din toamna acestui an. Mai exact, este vorba de unitățile din municipiu si județ care au mai puțin de 200 de elevi, care vor deveni structuri ale altor școli.

În municipiul Bacău își vor pierde statutul de unitate autonomă Grădinița 25 care va fi transferată la Școala "Nicu Enea", Școala cu clasale I-VIII Nr. 9 care va intra în structura Școlii "Mihail Sadoveanu" și Școala de Arte și Meserii care va funcționa în cadrul Colegiului "Anghel Saligny".

Același procedeu îl vor urma și alte zeci de unități școlare din Comănești, Târgu Ocna, Slănic Moldova și Dărmănești. Schimbarea ar putea fi în folosul profesorilor, deoarece vor fi mai multe catedre titilarizabile într-o școală cu personalitate juridică.

Se vor dizolva complet Școala cu clasele I-IV Odobești, școala din comuna Capăta și Școala cu clasele I-VIII "Tristan Tzara" din Moinești.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite