Daune record pentru o elevă de 15 ani din Bacău, umilită pe Facebook pentru că a refuzat să-şi vândă virginitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
minora

Familia unui adolescent de 17 ani din Bacău va trebui să achite 40.000 de lei daune morale unei eleve în vârstă de 15 ani, pe care fiul acestora a şantajat-o şi umilit-o, distribuind în mediul online fotografii şi filmuleţe intime.

Hotărârea a fost luată de Tribunalul Bacău în luna aprilie anul curent şi a rămas devinitivă, nefiind atacată de părţile din dosar. 

Pentru a se asigura că victima va fi despăgubită, judecătorii au instituit sechestru asigurator pe proprietăţile părinţilor elevului acuzat de şantaj şi pornografie infantilă. Pe lângă daunele morale record, împotriva inculpatului judecătorii au luat măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de şase luni.

Elevul inculpat, G. N., a fost arestat preventiv în octombrie 2017, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu, măsură ce a încetat odată cu pronunţarea sentinţei.

Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor, în urma plângerii formulate de mama victimei, care a aflat că în mediul online circulă fotografii cu fiica sa în ipostaze intime. Copila a povestit mamei şi apoi poliţiştilor, cum în luna august 2017 l-a conscut pe Facebook pe G. N., cu care a început să poarte discuţii banale. La un moment dat, acesta i-a solicitat fetei o fotografie, iar minora a răspuns solicitării, trimiţându-i una obişnuită, în care apărea îmbrăcată. Ulterior, adolescentul i-a cerut o altă fotografie, ”mai sexi”, iar fata i-a trimis una în care apărea în lenjerie intimă. 

Ceea ce părea a fi începutul unei relaţii de prietenie, s-a transformat într-un şantaj ce avea să o aducă pe minora de 15 ani în pragul sinuciderii. Iniţial, adolescenta refuzat să mai răspundă solicitărilor, fapt ce l-a determinat pe G. N. să distribuie pe Facebook şi mai apoi pe Youtube, fotografiile intime ale fetei. A păcălit-o că le va şterge dacă îi va trimite o altă poză în care să fie dezbrăcată, apoi un filmuleţ. De frică, minora s-a conformat. Fotografiile, care între timp au fost distribuite în mediul online de internauţi, au fost şterse dar şantajul a continuat, tânărul solicitându-i să întreţină relaţii sexuale dar şi parola de la contul de Facebook.

Minora a refuzat categoric, spunându-i că mai bine se omoară decât să-şi vândă virginitatea. Mai mult, l-a avertizat că îl va reclama la Poliţie, însă elevul şantajist nu a fost intimidat.

La dosar, anchetatorii au fost prezentat înregistrările discuţiilor dintre cei doi adolescenţi, care evidenţiază presiunea uriaşă făcută asupra fetei. Agresorul o ameninţa că în cazul în care va refuza să întreţină relaţii sexuale va transmite toate înregistrările compromitătoare directorului liceului şi tatălui ei. O ameninţa că va fi exmatriculată şi lui nu i se va întâmpla nimic, deoarece tatăl lui lucrează la minister.

Înregistrări discuţii purtate de cei doi elevi în data de 7 septembrie 2017:

Victima:
Nu îmi distruge viata

G.N.:
Parola sa nu dau si restul.acum

Victima:

Tu îmi distrugi viata şi vrei fb meu?

G.N.:
Nu ţi-o distrug de acum o sa vezi o şterg
I-am şters pe toţi nu au cum sa vadă mi-o dai acum te rog frumos

Victima:
Nu.. Ţi-am zis ca nu

G.N.:
Ok atunci dau eu pozele la liceu acum le postez pas

Victima:.
Mi-ai distrus viata.., jurământul nu înseamnă nimic pt tine

G.N.:
Zi facem aşa sau nu mai şterg nimic
Zi acum cît editez alfel pa

Victima:
Şterge-l te rog şi lasă-mă în pace

G.N.:
Pai da parola

Victima:
Nu ca deja Ţi-ai bătut joc de mine şi mi-ai distrus viata
Şi oricum şterg contul aşa că degeaba ti-as da-o

G.N.:
Da-l mie

Victima: 
Nu

G.N.:
Te rog fac ce vrei tu

Victima:
Nu dau la nimeni contul meu
Îl şterg şi gata
Asa e cel mai bine

G.N.:
Bn atunci aşa să fie vor ajunge la toţi pa

Victima:
Iar tu la politie

G.N.:
Şi tu afară din liceu chit asta au ajuns la director osa vezi la începutul anului
Dar în fine lăsăm cearta acum amandoi la somn şi vb mîine promit nu-ţi fac nimic

Victima:
Deja mi-ai distrus viata

Ce mai vr de la mine?

G.N.:
Ok acum la somn totul va fi bn mîine şi vreau parola
Sa şti că dacă îi zic CV domnului director aşa rămîne tata lucrează în parlament e prieten bun şi na
Eu pot săi zic că a fost o greşală şi etc dar parola vr
Tu decizi

Victima:
Nu mai vreau sa aud nimic de tine... Miai distrus viata
Gata acum chiar şterg fb,! M-am saturat

G.N.:
Dc nuuuu te bat

Victima:
Deja e prea târziu toţi rad de mine lasă-mă în pace

G.N.:
Ce zici sa îi dau videoul lui ăla lui taicatu să vedem a aflat
Aşa vr sa afle taicatu şi dupa vb
Ori rsp ori dau tag la liceul tau poze
 

Cu ocazia percheziţiilor informatice, poliţiştii au descoperit în telefonul şi laptopul elevului de 17 ani mai multe fotografii şi filmuleţe cu fete ce par a fi minore, în ipostaze sexuale explicite, iar altele cu urme de autoflagelare pe braţe.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite