Copiii de la sate, ajutaţi să se adapteze la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la ţară învaţă cum să se descurce la oraş
Elevii de la ţară învaţă cum să se descurce la oraş

Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău, care adună fonduri pentru a-i aduce la şcoală în municipiu pe copiii săraci de la ţară, îi va învăţa pe cei mici şi cum să se ferească de capcanele oraşului. 

„Noi contactăm persoane dispuse să-i susţină financiar pentru a-şi continua studiile. Fiecare copil primeşte o bursă de 200 de lei pe lună. Până acum am reuşit să aducem în oraş 25 de elevi“, a declarat Gabriela Achihăi, preşedinta FSC.

Viaţa la oraş, stresantă pentru copiii de la ţară

Voluntarii de la FSC au constat însă că mulţi dintre micuţii veniţi să-şi continuie studiile la Bacău n-au putut să se adapteze la viaţa de oraş.

Pentru a îndrepta această situaţie, FSC îi va instrui pe copii cum să evite tentaţiile de la oraş şi cum să se ferească de viaţa tumultoasă din mediul urban. „În această lună am demarat un program de educare a copiilor de la ţară prin care li se explică ce înseamnă să locuiască în oraş. Foarte mulţi îşi doresc să înveţe în municipiu, dar când ajung aici nu se pot adapta“, a spus Gabriela Achihăi.

Viorica Negru, este elevă în clasa a XII-a la  liceul “Letea“ din Bacău. Tânăra beneficiază deja de bursa pusă la dispoziţie de FSC din clasa a IX-a, când a plecat din satul Pârjol. „Când vii de la ţară, copiii râd de tine. Nu este foarte uşor să te adaptezi. Dacă nu eşti pus în temă cu ce te aşteaptă aici, în primele luni vei fi marcat de schimbare“, ne-a spus Viorica Negru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite