Chiriaşii ANL vor să devină proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

80 de băcăuani au depus cereri pentru a cumpăra locuinţele. Vânzarea locuinţelor se va putea realiza abia după data de 1 aprilie, dar numai dacă se stabileşte şi un preţ. Primăria Bacău a intabulat şi a întocmit cărţile funciare a 225 de apartamente.

Tinerii care stau cu chirie în blocurile ANL pot în sfârşit să-şi cumpere locuinţele. În ultimele săptămâni, 80 de chiriaşi au depus cereri la primărie pentru a cumpăra apartamentele primite prin programul guvernamental.  „Am dat în folosinţă 625 de locuinţe ANL, iar până acum circa 80 de persoane au depus cereri în vederea cumpărării. Am început procedurile de intabulare, de înscriere în cartea funciară şi de inventariere pentru toate locuinţele ANL din municipiu. Sunt gata de vânzare 225 de locuinţe“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Până să devină proprietari, tinerii care au făcut solicitări trebuie să aştepte ca preţul locuinţelor să fie stabilit de către autorităţile centrale.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat că aceste locuinţe ar putea fi vândute la un preţ unic naţional. Cifrele avansate sunt: 19.140 de euro pentru o garsonieră, 26.950 de euro pentru un apartament cu două camere şi 36.014 de euro pentru o locuinţă de trei camere.

Critici de la şefii ANL Bacău

Constantin Strugariu, şeful Oficiului ANL Bacău contrazice cele spuse de ministru. „Nu poţi vinde un apartament de pe strada Bucegi din municipiul Bacău la acelaşi preţ cu unul dintr-un cartier mărginaş al Moineştiului. Evaluatorul va trebui să ţină cont şi de preţul de inventar al imobilului, dar şi de preţurile practicate de camera notarială“, a declarat Constantin Strugariu.

Oficialul ANL Bacău a mai explicat că preţul unui metru pătrat al locuinţelor ANL nu trebuie să fie mai mic de 300 de euro, astfel încât un apartament cu două camere să nu depăşească 30.000 de euro. Mai mult decât atât, preţul de inventar nu este acelaşi pentru toate blocurile din municipiul Bacău.

Păreri diferite între chiriaşi

Opiniile sunt împărţite şi printre chiriaşi. Unii abia aşteaptă să cumpere locuinţa, iar alţii preferă să meargă pe varianta chiriei. „Am depus cerere de cumpărare a garsonierei. Locuiesc de doi ani aici şi vreau să fie a mea cu acte“, ne-a declarat Laura Covaci. De cealaltă parte, zeci de băcăuani nu se grăbesc cu formalităţile.

„Cel puţin anul acesta nu o să cumpăr apartamentul. Legea spune că poţi locui cu chirie toată viaţa şi prefer această variantă pentru că este mai ieftină“, a spus Monica Turcu, şomeră.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite